Coronakrisa i Russland:

- Folk er redde for hva som skjer

Motstand mot coronavaksinen i Russland fører til eksplosiv smitte og rekordhøye dødstall. Nå stenges landet ned i ei uke. - Folk er redde for hva som skjer, sier forsker.

KRISE: Ambulansene kjører i skytteltrafikk for å ta unna alle som trenger medisinsk behandling som følge av coronaviruset. Over 1 000 mennesker dør nå daglig av pandemien i Russland. Foto: AP/NTB
KRISE: Ambulansene kjører i skytteltrafikk for å ta unna alle som trenger medisinsk behandling som følge av coronaviruset. Over 1 000 mennesker dør nå daglig av pandemien i Russland. Foto: AP/NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Russland setter den ene dystre rekorden etter den andre. Landet opplever nå de høyeste smitte- og dødstall som har vært registrert under pandemien. Deltavarianten av coronaviruset brer om seg med et omfang de ikke har opplevd tidligere.

227 389 mennesker har så lang dødd av covid-19 i Russland. Flere Russlandeksperter regner med store mørketall, og at det virkelige dødstallet kan være på rundt 400 000.

Torsdag ble det ifølge russiske myndigheter registrert 36 339 nye coronatilfeller og 1036 nye dødsfall på et døgn. Helsemyndighetene har hele uka meldt om over tusen nye dødsfall hvert døgn, og det er ingen tegn til at tallene skal avta med det første.

Åtte millioner smittede

Mer enn åtte millioner russere, eller 5 prosent av befolkningen, har så langt blitt registrert smittet av koronaviruset i løpet av pandemien, skriver The Moscow Times.

Russland kom tidlig i gang med vaksineringen etter at de utviklet Sputnikvaksinen, men landet fortsetter å slite med viruset ettersom vaksinasjonsraten er lav. Bare rundt 31 prosent av russerne har valgt å la seg fullvaksinere, og over halvparten av de spurte sier at de ikke vil la seg vaksinere, melder nyhetsbyrået AP.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer