Presidentvalget i USA

- Folk er redde

Studenter i New York anmodes om å forberede seg på opptøyer i kjølvannet av presidentvalget - uansett utfall.

BOR I NEW YORK: Ingeborg Kolstad flyttet til New York i august for å studere, og må ta forholdsregler den nærmeste tida. Flere storbyer har rustet seg for mulige opptøyer i forbindelse med presidentvalget.
BOR I NEW YORK: Ingeborg Kolstad flyttet til New York i august for å studere, og må ta forholdsregler den nærmeste tida. Flere storbyer har rustet seg for mulige opptøyer i forbindelse med presidentvalget. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Jeg merker det på stemninga blant folk jeg kjenner. De er redde. Jeg kjente ikke på det selv før i går, men nå merker jeg det på kroppen, sier Ingeborg Kolstad (19) til Dagbladet tirsdag kveld norsk tid.

I vår fikk hun beskjeden hun hadde drømt om. Hun hadde kommet inn på drømmestudiet i dans ved Marymount Manhattan College i New York.

19-åringen flyttet til metropolen i august, og har de siste månedene kun opplevd et pandemipreget New York. I forkant av presidentvalget har situasjonen blitt ennå mer dramatisk.

Mandag ble Kolstad og medstudentene oppfordret av skolen til å forberede seg på opptøyer som kan oppstå i forbindelse med valgresultatet. Det har også sirkulert lister i sosiale medier med anbefalte forholdsregler man bør ta, forteller hun.

Folk har blitt bedt om å unngå kollektivtransport, handle inn mat for ei uke, holde seg hjemme, pakke en bag og ha en backup-plan i tilfelle det skulle skje noe med bygget man bor i, samt sørge for å ha melk tilgjengelig hvis man skulle bli utsatt for tåregass.

- Jeg glemte å handle i går da, så jeg skal prøve å få gjort det i dag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer