Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

India:

Folk er rystet

Sto fire dager i store smerter før hun døde.

UBEVEGELIG: Den drektige elefanten sto fire dager i elva, før hun døde. Foto: Twitter/Kerala Forest Department
UBEVEGELIG: Den drektige elefanten sto fire dager i elva, før hun døde. Foto: Twitter/Kerala Forest Department Vis mer

En drektig elefant i India har dødd, etter at hun spiste en ananas som var fylt med fyrverkeri.

Den triste hendelsen skjedde i slutten av mai, i byen Kerala, ifølge en skogvokter som har lagt ut bilder av elefanten på Facebook-sida si.

Den ville elefanten skal ha kommet inn i byen for å finne mat, og funnet en ananas som hun spiste. Det er ennå ikke kjent om det at hun fikk i seg ananasen var et uhell eller ikke, ifølge BBC.

Ifølge danske BT, fyller flere bønder ananaser med fyrverkeri for å skremme bort villsvin, som spiser avlingene deres.

Kunne ikke spise

Da elefanten spiste ananasen, eksploderte den i munnen hennes, og ødela både munnen og tunga hennes såpass at hun ikke lenger klarte å spise.

Skogvokteren Mohan Krishnan skriver på Facebook at den 15 år gamle elefanten løp gjennom byen i smerter etter eksplosjonen, men at hun ikke ødela noe på veien sin.

Til slutt gikk hun ut i elva Velliyar, der hun ble stående.

Krishnan tror at hun ble der med snabelen og munnen under vann, mesteparten av tiden, fordi det lindret noe av smerten hun var i.

Flere dyrleger prøvde å redde elefanten, uten å lykkes. De prøvde også å lede to tamme elefanter ut i elva, for å lede den skadde inn til elvebredden, men hun skal ha nektet å bevege seg, ifølge NDTV.

Nå blir saken etterforsket for å finne ut om dette var et uhell eller ikke, og flere mistenkte skal være intervjuet.

Etter fire dager i elva, døde elefanten. Hun ble hentet av skogvoktere, som tok henne med seg inn i skogen og kremerte henne der.

SMERTEFULLT: Den drektige elefanten ble dratt inn til land, etter å ha stått fire dager i elva med store smerter, før hun døde. Foto: Reuters
SMERTEFULLT: Den drektige elefanten ble dratt inn til land, etter å ha stått fire dager i elva med store smerter, før hun døde. Foto: Reuters Vis mer

Underskriftskampanje

Etter at flere medier skreiv om elefanten, og Facebook-innlegget til skogvokteren ble spredt, har mange uttrykt sinne over hvordan elefanten døde.

På nettsida Change.org ble det startet over 1200 underskriftskampanjer for elefanten, bare i løpet av den første dagen.

Nå skriver Sky News at nesten to millioner mennesker har signert underskriftskampanjer, der de ønsker at noe skal gjøres.

En av underskriftskampanjene ønsker at man skal få lengre fengselsstraffer for kriminelle handlinger gjort mot dyrelivet. En annen, som har blitt signert av snart 400.000, vil at de som har satt ut ananasen med fyrverkeriet skal bli straffet for dette.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!