Folk er så redde for å krysse denne brua at de betaler for å bli kjørt over

Passasjer ville gjemme seg i bagasjerommet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Er du redd for ekstremvær, vann eller bruer?

Da ville du garantert fått deg en utfordring om du skulle krysse William Preston Lane Jr. Memorial Bridge, også kjent som Bay Bridge, i Maryland i USA.

Den åtte kilometer lange brua måler 56 meter på sitt høyeste, ligger over vann og er svært værutsatt.

Ikke sjelden rammes den av kraftige stormer, og fire ganger har den vært stengt som følge av ekstremvær, deriblant i fjor høst da orkanen Sandy herjet på USAs østkyst.

Men siden brua forbinder Marylands østkyst med den mer urbane vestkysten er mange tusen avhengige av å krysse brua hver eneste dag for å komme seg til og fra jobb.

I videoen øverst i saken kan du bli med på en kjøretur over brua i full storm, og se hvorfor så mange frykter å kjøre over den.

Betaler for å komme seg over Redselen mange har for Bay Bridge, som er ranket som en av verdens mest skremmende bruer av Travel & Leisure Magazine, er så sterk at flere åpner lommeboka for å få hjelp til å komme seg fra den ene sida til den andre.

Familiefirmaet Kent Island Express tilbyr nemlig å ta over førersetet i folks egne biler for å kjøre dem over brua. For 25 dollar, tilsvarende rundt 150 norske kroner, hver vei gjør de dermed brukrysningen mye enklere.

Og det er tydelig at det er mange som deler frykten for Bay Bridge.

- Rundt 5 800 mennesker benytter seg av vårt tilbud hvert år, forteller Alex Robinson til New York Times.

På firmaets hjemmeside står det: «Nervøs for å krysse Chesapeake Bay Bridge? I så fall er du ikke alene. Vi hjelper deg til å slappe av og nyte turen og utsikten!»

Robinson tok over familiefirmaet etter foreldrene i fjor, og forteller at jobbhverdagen langt ifra bare går ut på å manøvrere bilene over brua. Folk er nemlig så nervøse at Robinson og hans ansatte i tillegg må ta på seg rollen som hobbypsykologer.

- Ba om å få ligge i bagasjerommet På grunn av kundenes panikk instruerer Robinson sine ansatte til ikke bare å kjøre fornuftig, men også til å distrahere passasjerene med prat hele veien over, og forteller at de fleste nervøse kundene snakker om alt og ingenting i løpet av den 10-15 minutters lange turen.

Han forteller også om flere som holder seg for øynene og ørene, og har også opplevd en mann som ba om å få ligge i bagasjerommet til den skremmende turen var over. Flere ber om hjelp til å komme seg over brua fordi de selv er redde for å besvime bak rattet underveis.

Carolyn Casey bor i Washington, men har et feriehus i St. Michaels, og har derfor benyttet seg av Kent Island Express flere ganger.

- Alle snakker om hvor redde de er for å krysse brua, sier hun til New York Times.

Når brua blir rammet av dårlig vær er sikten så dårlig at bilistene ikke engang skimter land. I tillegg går den bratt oppover og nedover, noe som gjør den skremmende også i finvær.

Mange beskriver også taket over brua som klaustrofobisk, og føler det skremmende at den er omgitt av vann.