- Folk er villige til å dø!

Norsk-iraner i Teheran sier til Dagbladet at folk er rasende etter å ha fått vite det egentlige valgresultatet.

IRAN I FLAMMER: Tilhengere av presidentkandidat Mir Hossein Mousavi løper bort fra en buss som er satt fyr på i Teherans gater. Foto: AFP PHOTO/OLIVIER LABAN-MATTEI/SCANPIX
IRAN I FLAMMER: Tilhengere av presidentkandidat Mir Hossein Mousavi løper bort fra en buss som er satt fyr på i Teherans gater. Foto: AFP PHOTO/OLIVIER LABAN-MATTEI/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| • Er du i Iran eller kjenner noen som er der? Tips oss på sms/mms 2400, epost 2400@db.no eller telefon +47 24 00 00 00.

(Dagbladet): Om kort tid er det ventet at president Mahmoud Ahmadinejads tilhengere skal feire valgseieren i Teherans gater.

Da kan det bli mer bråk, advarer en norskiraner Dagbladet har snakket med. Norskiraneren er i Teheran og har vært der de siste ukene i forbindelse med jobben. Av hensyn til sikkerheten ønsker han å være anonym.- Folk er villige til å dø for landet, sier han til Dagbladet.

Alle gikk i grøntI går demonstrerte tusenvis av sinte iranere mot det overraskende utfallet av fredagens presidentvalg. Bildekk, busser og motorsykler ble satt fyr på, og iranske politistyrker brukte køller og tåregass mot demonstrantene.

De som tok til gatene i sinne var tilhengere av den mer reformvennlige Mir Hossein Mousavi. Ingen kan fatte og begripe at Mousavi bare fikk halvparten så mange stemmer som Ahmadinejad.

- Jeg var her i to måneder før valget. Det var fullt av folk i gatene. Og alle gikk kledd i grønt, Mousavis farge. Det var ikke én Ahmadinejad-tilhenger å se, sier norskiraneren, som befinner seg i Teheran.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer