- Folk får dekka behova for kos, klapp og klem

Foredrag som knyttes til SOS Rasismes mektigste mann forteller kadrene i Tjen Folket hvorfor de er trygge i ungdomsorganisasjonen med 40 000 medlemmer. Les manuskriptet her.

- TJEN FOLKETS FRONT: I et foredrag som skal være holdt på Tjen Fokets hemmelige sommerleir i fjor innrømmes det at den antirasistiske organisasjonen  SOS Rasisme med 40 000 medlemmer i årevis har vært en front for kommunistene i Tjen Folket (TF). TF bruker organisasjonens lokallag landet rundt som base. Bildet er av et banner fra SOS Rasisme. Foto: Jeanette Landfald/Dagbladet.
- TJEN FOLKETS FRONT: I et foredrag som skal være holdt på Tjen Fokets hemmelige sommerleir i fjor innrømmes det at den antirasistiske organisasjonen SOS Rasisme med 40 000 medlemmer i årevis har vært en front for kommunistene i Tjen Folket (TF). TF bruker organisasjonens lokallag landet rundt som base. Bildet er av et banner fra SOS Rasisme. Foto: Jeanette Landfald/Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Helt siden Dagens Næringsliv i 2006 skrev om hvordan tidligere AKP'ere i gruppen Tjen Folket kuppet SOS Rasisme på 90-tallet, har organisasjonens talspersoner, inklusive SOS Rasismes mektige hovedkasserer Kjell Gunnar Larsen, nektet for kuppet eller at hans organisasjon Tjen Folket har en spesiell posisjon i SOS Rasisme.

- Demokratisk - Alle beslutninger som gjelder SOS Rasisme blir tatt av de demokratisk valgte organer i SOS Rasisme, sa Larsen til Dagbladet, da avisa avslørte at størsteparten av de viktigste og best betalte posisjonene i SOS Rasisme holdes av Tjen Folket-medlemmer.

Siden den gang har både Dagbladet og Klassekampen blant annet avslørt hvordan Tjen Folket vil bruke SOS Rasismes midler til egen aktivitet og skal beholde kontrollen på organisasjonens landsmøte til høsten.

Nå har Dagbladet fått tilgang på et internt dokument der det fremgår at:• SOS Rasisme er Tjen Folkets front• Tjen Folket bygges ved at SOS Rasisme får nye lokallag• Nye medlemmer til Tjen Folket verves fra SOS Rasisme• Medlemmer av en rekke andre ungdomsorganisasjoner ikke er velkomne som tillitsvalgte i SOS Rasisme

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer