Folk flest får det kulturrådet de fortjener.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Kanskje sier det noe om tilslørende hensikter, kanskje sier det noe en ferieklar kulturminister. Å offentliggjøre det nye kulturrådet på «la-oss-gjemme-bort-de-dårlige-nyhetene»-tidspunktet fredag kl. 13.00 oser ikke av angrepsvilje og debattiver. Men det var jo så mye å tenke på med Michael Jackson og alt det der. Og varmt var det også.

Så tok det da også sin tid før pressen tok tak i det forefalne arbeidet post-Jacko, og Siv Jensen fikk mobilisert nok krefter etter en lang campingweekend i Bø til å sable ned Giskes nye kulturråd.

Når hun først trykket inn sin retoriske autopilotknapp (grunnstilling: forurettet), så var angrepet så instinktbasert og oppskriftsmessig at det bidrar til norsk valgkamps dårlige rykte som forutsigbar og kjedelig.

Men noen ganger, som i tilfellet med Giskes nyutnevnte kulturråd, hadde det kanskje vært fornuftig med en noe mer improvisert framgangsmåte. Man skulle tro det er dette man holder seg med politiske rådgivere for. Men de er vel, som alle andre, slått ut av den på ingen måte menneskeskapte varmebølgen kombinert med tungt avgiftsbelastet utepils.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer