Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Folk flest» har fått ti kroner dagen i skattelettelser

- Nå ser vi fasiten for hvordan skattekuttene fordeler seg.

SKATTELETTE: Siden Høyre/Frp-regjeringen overtok, har 94 prosent av skatteytere fått 3637 kroner skattelette i snitt. Foto: NTB Scanpix
SKATTELETTE: Siden Høyre/Frp-regjeringen overtok, har 94 prosent av skatteytere fått 3637 kroner skattelette i snitt. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

94 prosent av skattyterne i Norge har i snitt fått 3637 kroner i skattekutt siden Høyre/Frp-regjeringen tok over. Altså rundt ti kroner dagen.

Det kommer ifølge VG fram i et brev finansminister Siv Jensen (Frp) har sendt Stortinget som svar på spørsmål fra Arbeiderpartiet.

Tallene viser også at de 1600 rikeste personene i Norge, med formue på over 100 millioner kroner, i snitt har fått 575 000 kroner i skattekutt – omtrent 1600 kroner dagen.

Arbeiderparti-leder Jonas Gahr Støre mener tallene viser at Norge er på feil kurs.

- Regjeringen har gjennom fire år kuttet skattene med 25 milliarder kroner og økt avgiftene med nesten fire milliarder kroner. Nå ser vi fasiten for hvordan skattekuttene fordeler seg, sier han.

Statsminister Erna Solberg (H) mener tallene viser at alle inntektsgrupper har fått skatteletter.

- De fleste skattekuttmilliardene har gått til de uten eller med lavest formue. En familie med normale inntekter og boliglån har fått mer enn 8000 kroner i skatteletter, sier hun.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media