Ambulansejakten

- Folk flyktet inn på do

Backstube bakeri var fullt av kunder da vinduet ble truffet av skudd.

FØLTE SEG UTRYGG: Ricardo Calvar (30) var på jobb på bakeriet Backstube på Torshov da den kaprede ambulansen kjørte forbi i 12.30-tida, med politiet hakk i hæl. Video: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Jeg hørte sirener komme nærmere og nærmere. Så hørte jeg kula, den var veldig nær - jeg trodde noen skjøt på folk, det hørtes ut som det var innendørs, sier Ricardo Calvar (30) til Dagbladet.

Argentineren var på jobb på bakeriet Backstube på Torshov da den kaprede ambulansen kjørte forbi i 12.30-tida, med politiet hakk i hæl.

«EN GAL MANNS FERD»: Slik var de dramatiske minuttene da en 32 år gammel mann dro på «en gal manns ferd» med en kapret ambulanse i Oslo. Video: Dagbladet/Privat. Foto: Atle Silgjerd Vis mer

Prosjektil funnet

Det er på det rene at politiet avfyrte en rekke skudd for å stanse ambulansen. I dag opplyser Spesialenheten for politisaker til VG at bakeriet trolig er rammet av minst ett av skuddene; et prosjektil er funnet på stedet.

Bakeriet ligger i krysset Vogts gate / Hammerstads gate sentralt på Torshov. Vinduet som vender mot Hammerstads gate, har to tydelige skader: et hull i det ytre glasset i ca. 170 centimeters høyde, og en annen skade nede til venstre. Knust glass ligger på fortauet.

SKUDDSKADER: Vinduet ut mot Hammerstads gate har to skader etter skytingen. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
SKUDDSKADER: Vinduet ut mot Hammerstads gate har to skader etter skytingen. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

Ricardo Calvar forteller at rundt 20 personer, inkludert to ansatte, befant seg i bakeriet. Lyden av skudd utløste panikk.

- Alle reiste seg og flyktet innover i lokalet, mot bakdøra og inn på do. Vi satt i underetasjen i ca. ti minutter, jeg følte meg veldig utrygg, forteller den bakeriansatte.

- Risikabelt

30-åringen mener det var stort potensial for personskade som følge av skytingen.

- Skuddet traff i hodehøyde, og rett i linja for hvor folk står i kø. Det var risikabelt, sier han.

Calvar sier folk på bakeriet ikke fikk informasjon om hva som hadde skjedd.

- Det fikk vi gjennom Twitter og media, sier 30-åringen.

Siktet

Flere politifolk er ifølge VG siktet som følge av Spesialenhetens etterforskning.

FLYKTER: Slik var de dramatiske minuttene da en 32 år gammel mann dro på en «gal manns ferd» i en kapret ambulanse. Video: Dagbladet / Per Aanstad Vis mer

- De har status som siktet fordi vi har tatt beslag i tjenestevåpnene deres, sier Knut Wold, etterforskningsleder i enheten, til avisa.

Han understreker at det ikke foreligger formelle siktelser. Videre i etterforskningen skal ansatte ved bakeriet avhøres.

De to siktede etter ambulanseepisoden, en 32-årig mann og en 25-årig kvinne, framstilles i dag for fengsling i Oslo tingrett. Mannen er siktet for drapsforsøk, befatning med våpen og narkotikabesittelse, mens kvinnen er siktet for befatning med våpen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer