Folk fra hele Japan sendte mat da pusene på «katteøya» sultet - nå bes folk om å slutte

Løsningen var prrrrfekt for kattene, men litt for mye av det gode for de andre innbyggerne på øya.

SULTET: Kattene på katteøya i Japan fikk for lite mat, og mistrivdes. Da tok innbygger Kayuzuki Ono affære. Foto: AFP / NTB Scanpix.
SULTET: Kattene på katteøya i Japan fikk for lite mat, og mistrivdes. Da tok innbygger Kayuzuki Ono affære. Foto: AFP / NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den lille øya Aoshima i Japan er blitt kjent over hele verden fordi den har åtte ganger så mange katter som fastboende, altså i underkant av 140 katter, og turistene strømmer til «katteøya» i sommerhalvåret for å hilse på dyrene, som er blitt en stor attraksjon i Japan.

Etter en periode med dårlig vær i vinter, ble det imidlertid bom stopp, og kattene begynte å sulte. Da tok en innbygger affære  - og skrev et nødrop på Twitter.

Responsen lot ikke vente på seg.

- Det begynte å renne inn mat fra hele Japan. Nå har vi så mye at vi ikke kan lagre det, og må be folk om å slutte å sende oss maten, sier Kazuyuki Ono, som skrev twittermeldingen, til Japan Times.

De første kattene ble satt ut for å ta mus, som var et stort problem for øyas fiskebåter, men tok deretter fullstendig overhånd. I 1945 var det nesten 1000 innbyggere på øya.  Nå er Ono en av seksten fastboende, ifølge avisa.

59-åringen beskriver øya som et «katteparadis».

- Det er ingenting de liker bedre enn å bare ligge i gatene og strekke seg i solen hele dagen. Nå er magene deres fulle, og de purrer glade, sier han til Japan Times.  Selv om de andre innbyggerne synes donasjonene av kattemat ble for mye av det gode, er kattene godt fornøyd, ifølge Ono. Donasjonene kom akkurat tidsnok til 22.februar, som av katteelskere i Japan er blitt døpt til «Kattenes dag».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer