Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Folk fra hele Japan sendte mat da pusene på «katteøya» sultet - nå bes folk om å slutte

Løsningen var prrrrfekt for kattene, men litt for mye av det gode for de andre innbyggerne på øya.

SULTET: Kattene på katteøya i Japan fikk for lite mat, og mistrivdes. Da tok innbygger Kayuzuki Ono affære. Foto: AFP / NTB Scanpix.
SULTET: Kattene på katteøya i Japan fikk for lite mat, og mistrivdes. Da tok innbygger Kayuzuki Ono affære. Foto: AFP / NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den lille øya Aoshima i Japan er blitt kjent over hele verden fordi den har åtte ganger så mange katter som fastboende, altså i underkant av 140 katter, og turistene strømmer til «katteøya» i sommerhalvåret for å hilse på dyrene, som er blitt en stor attraksjon i Japan.

Etter en periode med dårlig vær i vinter, ble det imidlertid bom stopp, og kattene begynte å sulte. Da tok en innbygger affære  - og skrev et nødrop på Twitter.

Responsen lot ikke vente på seg.

- Det begynte å renne inn mat fra hele Japan. Nå har vi så mye at vi ikke kan lagre det, og må be folk om å slutte å sende oss maten, sier Kazuyuki Ono, som skrev twittermeldingen, til Japan Times.

De første kattene ble satt ut for å ta mus, som var et stort problem for øyas fiskebåter, men tok deretter fullstendig overhånd. I 1945 var det nesten 1000 innbyggere på øya.  Nå er Ono en av seksten fastboende, ifølge avisa.

59-åringen beskriver øya som et «katteparadis».

KATTEPARADIS: Bildet viser noen av de mange kattene på øya Aoshima. Foto: AFP/ NTB Scanpix.
KATTEPARADIS: Bildet viser noen av de mange kattene på øya Aoshima. Foto: AFP/ NTB Scanpix. Vis mer

- Det er ingenting de liker bedre enn å bare ligge i gatene og strekke seg i solen hele dagen. Nå er magene deres fulle, og de purrer glade, sier han til Japan Times.
 
Selv om de andre innbyggerne synes donasjonene av kattemat ble for mye av det gode, er kattene godt fornøyd, ifølge Ono. Donasjonene kom akkurat tidsnok til 22.februar, som av katteelskere i Japan er blitt døpt til «Kattenes dag».

- Kattene kunne ikke vært gladere, sier han til avisa.

KATTEØYA: På folkemunne kalles øya bare «katteøya», og turistene strømmer til øya når været er fint. Foto: AFP /NTB Scanpix.
KATTEØYA: På folkemunne kalles øya bare «katteøya», og turistene strømmer til øya når været er fint. Foto: AFP /NTB Scanpix. Vis mer