Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Folk frykter strømkrise mer enn høyere rente

Bare 15 prosent redd for boliglånet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Folk er reddere for å bli rammet av strømkrise enn høyere rente, viser en undersøkelse som Synovate MMI har gjort for DnB NOR.

Over en tredel mener strømkrise er en seriøs trussel mot privatøkonomien neste år. Bare 15 prosent sier det samme om renten, skriver Aftenposten.

OECD spår at renten i Norge øker 2 prosent fram til neste sommer. For en familie med et lån på 2 millioner kroner vil dette bety 29.000 kroner ekstra i renteutgifter. Da er rentefradrag medregnet. En strømkrise vil ikke loppe familien for mer enn en tredel av dette.

Undersøkelsen viser også at folk er gjennomgående veldig positive til egen økonomi. Bare 6 prosent tror arbeidsledighet kan ramme familieøkonomien det neste året, mot 15 prosent i 2004. De er mindre redd for at renten skal gjøre det samme, tross renteoppgangen det siste året.

De aller fleste tror den økonomiske situasjonen deres vil være uendret det neste året, og selv om andelen som tror på markant bedring går noe ned, er det fortsatt dobbelt så mange som tror på mer penger i lommeboken enn mindre neste år.

(©NTB)

FRYKTER STRØMMEN: En tredel av oss frykter høye strømpriser, mer enn dobbelt så mange som er redd for høye boligrenter. Illustrasjonsfoto: Scanpix
FRYKTER STRØMMEN: En tredel av oss frykter høye strømpriser, mer enn dobbelt så mange som er redd for høye boligrenter. Illustrasjonsfoto: Scanpix Vis mer
Hele Norges coronakart