Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Jente (13) funnet død:

- Folk gikk og ropte «hvor er du?» Én time etter ble hun funnet død

Nabolaget preges av en trykkende stemning, etter at Sunniva Ødegård (13) ble funnet død. Foreldrene håper at politiet raskt vil finne en mistenkt.

VARHAUG: 13 år gamle Sunniva Ødegård ble natt til mandag funnet død ved jernbanebrua i Møllevegen på Varhaug. Politiet betrakter dødsfallet som mistenkelig. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
VARHAUG: 13 år gamle Sunniva Ødegård ble natt til mandag funnet død ved jernbanebrua i Møllevegen på Varhaug. Politiet betrakter dødsfallet som mistenkelig. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Har du tips i saken? Send melding til 2400 eller e-post til 2400@db.no

Natt til mandag ble 13 år gamle Sunniva Ødegård funnet død på Varhaug i Hå kommune. Jenta ble funnet etter at foreldrene satte i gang en leteaksjon da hun ikke kom hjem til avtalt tid. Klokka 03.09 ble hun funnet på en sti av en voksen person som hjalp til med å lete.

FUNNET DØD: Natt til mandag 30. juli ble en 13 år gammel jente funnet død på Jæren. Innsatsleder på stedet sier det er funn på stedet som gjør at politiet nå undersøker saken som en drapssak. Reporter: Nicolai Eriksen. Video: Frank Karlsen. Redigering: Ørjan Ryland Vis mer

Politiet har opprettet drapsetterforskning, og betrakter dødsfallet som mistenkelig på grunn av funn på stedet.

Hørte ropene

Mandag er nabolaget hvor 13-åringen bodde preget av stillhet. Naboer forteller om tomme gater uten lekende barn og en trykkende stemning. De fleste holder seg inne.

Tre tenåringsjenter kommer gående, stopper opp like ved funnstedet og holder rundt hverandre. Innbyggerne er i sjokk.

- Jeg synes det er helt tragisk. Man merker det på hele kroppen. De fant henne bare noen meter unna huset der jeg bor, i enden av gata her. Jeg håper bare de oppklarer det raskt, sier Maren Stokkeland til Dagbladet.

I SJOKK: Fungerende ordfører i Hå kommune, Mons Skrettingland, forteller om et lokalsamfunn i sorg og sjokk. - Vi tror nesten ikke det vi hører, sier han. Reporter: Nicolai Eriksen / Video: Frank Karlsen Vis mer Vis mer

Natt til mandag var hun ute og luftet hunden. Da hørte hun leteaksjonen i området.

- Jeg var ute i 2-tida på natta. Folk gikk og ropte «hvor er du» og «hallo». Jeg så ingenting, men skjønte at de prøvde å finne noen, forteller Stokkeland.

Én time senere ble den døde 13-åringen funnet.

- Brått og brutalt

Bistandsadvokat Harald Øglænd forteller til Dagbladet at han har hatt ett møte med foreldrene i forbindelse med at de skulle avgi forklaring til politiet.

- Foreldrene er i sjokk. Det er mye opplysninger å ta inn over seg. Det er naturlig at det er sterke reaksjoner når de har mistet en 13 år gammel datter så brått og brutalt som dette.

Foreldrene håper på at politiet raskt kan finne noen spor å forfølge og en mistenkt, forteller Øglænd.

Åpen kirke

Varhaug er et tettsted i Hå kommune i Rogaland, med rundt 4000 innbyggere.

Mandag kveld blir det holdt åpen kirke på Varhaug klokka 19 for dem som vil være sammen. Det er kirken, kommunen og politiet som i samarbeid med de pårørende går sammen om denne samlingen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!