- Folk har kommet fra hele Østlandet

Angrepet på asylmottaket i Våler var ikke noe lokaloppgjør.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Personer fra hele Østlandet deltok trolig i asylangrepet i Våler, melder NRK i kveld.

- Vi tror ikke at dette er noe lokalt, vi tror at folk har kommet fra hele Østlandet, sier lensmann i Våler, Per Tore Fremstad til statskanalen.

En omfattende etterforskningsoperasjon er satt i gang etter angrepet på asylmottaket i Våler sist torsdag. Tjue etterforskere jobber med saken, og politiet utelukker ikke at det kan bli flere fengslinger i dagene fremover. Så langt er åtte tsjetsjenere siktet i saken.

23 personer som bor på mottaket ble skadet i angrepet, deriblant en 11-åring. Skadeomfanget karakteriseres som «fra lett til moderat».

En konflikt om barnebråk mellom tsjetsjenske og en kurdiske kvinner på Nordbybråten transittmottak er blitt framholdt som årsaken til angrepet. Tre tsjetsjenske kvinner skal ha kranglet med en kurdisk småbarnsmor, deretter skal de ha blitt slått og truet av flere kurdiske menn.

Det er i kveld informasjonsmøte for beboerne i området, der stiller representanter for Flyktningestiftelsen, UDI, kommunen og politiet opp for å svare på bekymrede naboers spørsmål.

SLÅTT MED JERNSTENGER: 23 personer ble skadd, deriblant en 11-åring, under angrepet mot Nordbybråten transittmottak i Østfold. Foto: SCANPIX
SLÅTT MED JERNSTENGER: 23 personer ble skadd, deriblant en 11-åring, under angrepet mot Nordbybråten transittmottak i Østfold. Foto: SCANPIX Vis mer
- Folk har kommet fra hele Østlandet