Politiet om festing:

Folk har løpt til skogen

Både Vest og Oslo politidistrikt har fått en del meldinger om festing. I Oslo har politiet sett folk hoppe ut av vinduet og løpt nærmest barbeint til skogen.

FESTING I OSLO: Politiet i Oslo har fått en del meldinger om festing, og har sett eksempler på at folk har løpt nærmest barbeint til skogen når politiet har nærmet seg. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
FESTING I OSLO: Politiet i Oslo har fått en del meldinger om festing, og har sett eksempler på at folk har løpt nærmest barbeint til skogen når politiet har nærmet seg. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Stabssjef Kjetil Øyri ved Vest politidistrikt forteller til Dagbladet at det nå virker som at mange har behov for å møtes og kose seg. Også Oslo politidistrikt forteller at de har fått en del meldinger om festing.

- Politiet har fått en del meldinger inn til operasjonssentralen om festing hjemme, særlig i helgene. Samtidig er det et faktum at stengingen av Oslo sentrum fører til at vi får mindre forflytning i befolkningen, sier stabssjef Harald Nilssen ved Oslo politidistrikt til Dagbladet.

- Har dere sett en utvikling?

- Det er litt vanskelig å si. Antallet meldinger som vi får inn går litt opp og ned. Sist helg for eksempel fikk vi litt færre meldinger enn helga før. Det kan tyde på at budskapet om de nye smittevernreglene og alvoret i situasjonen har gått inn hos folk.

- Hvordan reagerer folk når de blir tatt i å feste?

- Folk reagerer forskjellig. Det er veldig sjeldent at vi opplever store ordensmessige utfordringer nå vi ankommer stedet. Folk gjør som regel som politiet sier. Dette gjelder i stor grad enten om reaksjonen fra politiet er veiledning, eller bøter, sier Nilssen og fortsetter:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer