Folk har mer tiltro til Erna enn Jens i økonomisaker

Velgerne har mer tro på statsministerkandidat Erna Solberg (H) enn på nåværende statsminister, sosialøkonomen Jens Stoltenberg (Ap), i økonomiske saker. Det viser en måling som InFact har gjort for VG.

DUELL.
Erna Solberg (H) og statsminister Jens Stoltenberg (Ap) snakker med programleder Oddvar Stenstrøm (i midten) etter den første statsministerduellen før høstens stortingsvalg i regi av TV2 i Oslo torsdag kveld.
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
DUELL. Erna Solberg (H) og statsminister Jens Stoltenberg (Ap) snakker med programleder Oddvar Stenstrøm (i midten) etter den første statsministerduellen før høstens stortingsvalg i regi av TV2 i Oslo torsdag kveld. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

34,6 prosent av de spurte legger en knapp på Stoltenberg, mens 45,5 prosent mener Solberg vil være best for økonomien. 8,6 prosent tror ikke det blir forskjell, uansett om Solberg eller Stoltenberg blir statsminister. 11,4 prosent oppgir at de ikke vet.

Stoltenberg mener denne målingen følger utviklingen på de ordinære partimålingene hvor Høyre er større enn Ap.

- Denne målingen speiler partimålingene hvor et flertall ønsker en Høyre-Frp-regjering. Min oppgave én gang til er å vise at målinger i juni ikke nødvendigvis er valgresultatet i september, sier Stoltenberg.

(NTB)