- Folk holder pusten og frykter det verste

Rannveig Lade forteller fra Rangoon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Folk i Burma holder pusten og frykter det verste, forteller Norsk Folkehjelps Rannveig Lade fra Rangoon.

Hun er prosjektkoordinator for Norsk Folkehjelp i Burma og bosatt i landets største by Rangoon.

- Vi har hørt at demonstrerende munker er blitt angrepet med vannkanoner, batonger og tåregass. Vi har også hørt at sikkerhetsstyrkene skjøt varselskudd, og at minst én munk er drept. Noen sier han ble skutt, andre at han ble slått i hjel, sier Lade til NTB onsdag.

Senere onsdag er det blitt meldt om flere drepte.Telefonstafetten Norsk Folkehjelp har kontor utenfor sentrum av Rangoon og får, som de fleste andre, sin informasjon via telefonstafetten som går når noe skjer.

- Uansett er det klart at juntaen har passert en grense, ved at de voldelig har slått ned på munkenes protester. Både Sule-pagoden og særlig Shwedagon-pagoden er svært hellige steder. Dette blir omtrent som om noen skulle gått inn i Vatikanet og banket opp prester, sier hun.

- Frykter det verste Lade var selv en tur i sentrum onsdag ettermiddag, en times tid før portforbudet trådte i kraft. Da var gatene nesten folketomme, men flere veier var sperret. I området rundt Shwedagon-pagoden var det satt opp sperringer med trafikkpoliti foran og soldater bak.

- Stemningen i byen er svært spent. Mange frykter det verste og holder nesten pusten i spenning. Mitt inntrykk, ut fra de jeg har snakket med, er at folk er langt mer engstelige nå enn for noen dager siden, sier Lade.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer