Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Brann i Sverige:

- Folk hoppet fra balkonger

Én person er livstruende skadet etter en brann i ei boligblokk i Gøteborg. En annen er pågrepet og mistenkt for å ha tent på.

REDNINGSAKSJON: Flere ambulanser rykket ut til brannen i Gøteborg. Tre personer skal være fraktet til sykehus. Foto: Roger Lundsten
REDNINGSAKSJON: Flere ambulanser rykket ut til brannen i Gøteborg. Tre personer skal være fraktet til sykehus. Foto: Roger Lundsten Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Det var nok et hopp på 20 meter. Jeg har aldri sett så voldsom røyk før, sier et vitne til brannen til den svenske avisa Expressen.

Det var klokka 17.20 at politiet mottok meldinga om brannen i ei boligblokk i området Hisingen i Gøteborg. Ifølge Aftonbladet var det totalt tre personer som har hoppet fra balkongene for å unnslippe flammene.

- Det var dramatisk. Én person hoppet før vi fikk opp utstyret vårt. To andre hoppet ned på madrassen vår. I tillegg har vi hentet ut tre andre skadde, sier innsatsleder Petter Backlund til Expressen.

Ifølge avisa er én person pågrepet, mistenkt for mordbrann.

- Hopp på 20 meter

Vitnet til brannen sa like etter klokka 18 til Expressen at det brant voldsomt i bygget, men at røyken var i ferd med å avta.

Klokka 18.30 opplyste politiet at brannen var under kontroll, men at det fremdeles var flammer i leilighetene.

Et annet vitne, som bor i samme bygning, oppdaget brannen da nødetatene kom til stedet.

- Jeg så plutselig en masse brannbiler. Etterpå så jeg røyken som veltet ut fra en av balkongene, forteller vitnet.

Startet i første etasje

Flere personer som var i bygget da brannen startet, ble evakuert. I tillegg ble et stort område sperret av.

Expressen skriver at tre personer er sendt til sykehus, mens ytterligere tre behandles på stedet etter å ha pustet inn røyk. Ei eldre kvinne skal være livstruende skadd, mens to andre har pådratt seg alvorlige skader.

REDNINGSAKSJON: Flere ambulanser rykket ut til brannen i Gøteborg. Tre personer skal være fraktet til sykehus. Foto: Roger Lundsten
REDNINGSAKSJON: Flere ambulanser rykket ut til brannen i Gøteborg. Tre personer skal være fraktet til sykehus. Foto: Roger Lundsten Vis mer

Politi og redningstjenesten rykket ut med flere ambulanser. Det ble også satt inn røykdykkere i forbindelse med evakueringa.

Brøt seg inn

Leilighetene hvor brannen startet skal ligge i første etasje, men også folk i andre deler av bygningen ble evakuert.

Politiet opplyste til Expressen at de brøt seg inn i leiligheter hvor de ikke fikk svar, for å forsikre seg om at alle var ute av boligblokka.