Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

-  Folk husker det negative

Samferdselsminister Torild Skogsholm vil gjøre hva hun kan for å bedre omdømmet til samferdselssektoren og hennes eget departement.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PÅ «TI PÅ BUNN»-LISTA

over etater med dårlig omdømme finner vi fire som er knyttet til trafikkavvikling og infrastruktur. Dårligst ut kommer Jernbaneverket, men også Samferdselsdepartementet, Statens jernbanetilsyn og Statens vegvesen er inne på lista.

-  Samferdsel er veldig håndfast, og noe alle har et forhold til hver dag. Da blir det ofte sånn at det er det negative man husker. Det er de gangene bussen og toget ikke er i rute som sitter igjen. På samme måte husker man de gangene man sitter i bilkø, ikke alle gangene man kan kjøre greit. Sannheten er at vi aldri har hatt et tryggere og bedre utbygd samferdselsnett i dette landet enn vi har nå, sier hun. Statsråden mener også sektoren får unødig mye pes i mediene, og at dette bidrar til negative holdninger. Men hun legger lista høyt for bedring av omdømme på kort tid.

-  Vi kan jo ikke slå oss til ro med at det er slik. Dette må vi bort fra så fort som mulig. Kanskje kan vi puste Forbrukerombudet i ryggen ved neste korsvei, håper hun.

-  Regjering og Storting er også blant dem som kommer dårligst ut. Hvorfor gjør dere politikere det så dårlig?

-  Det skyldes nok kanskje at politikken er blitt mye «brød og sirkus». Mange politiske debatter er mer fordummende enn opplysende. Vi politikere må ta vår del av skylda for det. Jeg tror vi har en jobb å gjøre med å sørge for at politikken framstår som mindre spill og mer innhold, sier Skogsholm.

FIRE AV DE FEM

organisasjonene som får det dårligste omdømmet i MMIs profilundersøkelse er politiske partier. KrF etterlater det dårligste totalinntrykket. Partiet som fikk 12,4 prosent ved valget i 2001, hadde en oppslutning på meningsmålingene på ca. åtte prosent da målinga ble gjort. Denne negative trenden har ikke partiet klart å snu.

image: -  Folk husker det negative

Mange årsaker er i høstens løp blitt trukket fram som forklaring på dette, og den mest utbredte er slitasjen KrF er utsatt for i regjeringssamarbeidet med Høyre. MMI/Norsk Monitors siste måling viste dessuten at de politiske sakene som KrF blir forbundet med, styrking av etikk og moral og bedring av barnefamilienes økonomi, ikke er blant de viktigste blant velgerne.

PARTIENE MED MINST OPPSLUTNING

har naturlig nok også dårligst omdømme. Derfor er det grunn til å merke seg at Frp, som er blant landets største partier, også er sterkt mislikt av mange. Det er særlig partiets samfunnsansvar folk har et dårlig inntrykk av. Frp er partiet som vil bruke mest oljepenger. I MMI/Norsk Monitors målinger mener mange at Frp - som aldri har hatt regjeringsansvar - «lover mer enn det holder».

DET ER OPPSIKTVEKKENDE

at Høyre, og dermed samtlige tre regjeringspartier, er på lista over de fem organisasjonene som skårer dårligst når det gjelder samfunnsansvar. SV og Ap har klart best omdømme av partiene.

PÅ BUNN: - Disse begredelige plasseringene skal vi bort fra, sier samferdselsminister Torild Skogsholm. Sektoren hun er sjef for har usedvanlig dårlig omdømme.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media