«Folk i andre kulturer ser på Norge som en honningkrukke»

Men politiet bare antar at tigging er et skalkesjul for kriminalitet.

ANTAR: Tigging kan brukes til å hvitvaske penger som stammer fra kriminalitet, sier politiet og stasjonssjef Arne Solberg ved Majorstua politistasjon. Men de har aldri tatt noen for å gjøre det.
ANTAR: Tigging kan brukes til å hvitvaske penger som stammer fra kriminalitet, sier politiet og stasjonssjef Arne Solberg ved Majorstua politistasjon. Men de har aldri tatt noen for å gjøre det. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tidlig i sommer advarte politiet om at «tigging er et skalkeskjul for kriminalitet». Siden har avisreportasjer om tigging og tyveri kommet som perler på en snor i landets største aviser. Men politiets uttalelser bygger i stor grad på antakelser.

— Er det de samme som tigger om dagen, som bryter seg inn i villaer om kveldene?— Ikke direkte. Men dette er en del av kriminalitetsbildet, sammen med tigging og prostitusjon. Menneskehandel er straffbart, sier Arne Solberg, sjef for Majorstua politikammer og medlem av politiets spesialteam mot utenlandske vinningskriminelle.

— Hvor kommer tiggerne inn i bildet?— Tigging i seg selv er ikke ulovlig, men ut fra det vi ser, kan vi anta at de ikke er vanlige tiggere. Det van være snakk om menneskehandel, og at de som tigger gjør det fordi de er utsatt for tvang og trusler.

— Har dere noensinne etterforsket en sak, eller fått konkret tips om en sak som har involvert menneskehandel med tiggere?— Nei, aldri. Men de sitter der dag ut og dag inn. Er det sannsynlig at det er frivillig?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer