Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Folk i ferd med å gå av skaftet

Dette mener kjendisene om Hagens framgang:

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tove Karoline Knutsen festspilldirektør, Harstad:

- Hvis Hagens politikk skulle få gjennomslag, ville Nord-Norge blitt avfolket. Det tror jeg folk her nord har i bakhodet. Derfor tror jeg heller ikke meningsmålingene sier noe om hvordan valget går. Folk er usikre på hvordan det går med velferdsordningene vi har trodd på hittil, men da er det jo også merkelig at de går til Hagen.

Ole D. Mjøs, medlem av verdikommisjonen, professor, Tromsø:

- Vi får det folk vi fortjener. Det vi ser nå er et sammenbrudd i kommunikasjonen mellom politikerne og folket. Politikerne må stige ned og komme seg ut der folket er, snakke med folk og lytte til folk. Vi ser nå en misnøye på grunn av uklarhet om sentrale spørsmål. Politikk formes gjennom dialog, og i lengden er folkevettet viktig å forholde seg til.

Nils Arne Eggen, fotballtrener, Trondheim:

- Den Hagen-bølgen vi nå ser over hele landet, viser hvor sjølsentrerte vi er blitt.

Det programmet på TV - «Robinsonekspedisjonen» - gjenspeiler samfunnet og illustrerer hva jeg snakker om. Der handler det bare om jeg, jeg, jeg - hvor poenget er at individet skal psyke ut sine medmennesker. Og det er imot alt jeg og Rosenborg står for når det gjelder samhold og lagbygging. Jens Stoltenberg har min fulle støtte.

Roy Jacobsen, forfatter, Oslo:

- Min første reaksjon på Hagen-bølgen har vært at folk er i ferd med å gå av skaftet. Men media har hatt en ukritisk og ansvarsløs dekning av Frp's budskap. Media har rett og slett sviktet, det gjelder Hansson og hans avis også. Samtidig skjer det noe i samfunnet nå, noe med tålmodigheten som er borte. Vi har sluppet fram krefter jeg synes det er pinlig å være i bås med.

Ivan Kristoffersen, politisk kommentator, Tromsø:

- Det som skjer i Norge er pinlig i forhold til det internasjonale samfunn. Men det er uttrykk for en protest fra et velgerfolk som har fått nok av politikerarroganse, ansvarsfraskrivelse og mangel på hjertelag. Det er en forståelig og aktverdig protest. Samtidig har velgerne endret holdninger og velger nå blant politiske meninger på samme måte som de velger leverpostei og papirbleier.

Hanna Kvanmo, medlem av Nobelkomiteen og tidligere SV-dronning:

- Hagens framgang er både pinlig og skammelig. Men jeg vil håpe det bare er et varselskudd. Nordlendingene kan umulig ha blitt så reaksjonære i løpet av så kort tid. Det norske folk er blitt mye mer individualister og egoister. Jeg er redd for at dette er en sykdom som er i ferd med å snike seg inn på oss.