Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Folk i Rakkestad håper politiet har tatt rett mann

RAKKESTAD (NTB): Håpet om at politiet har tatt rett mann for det brutale drapet på 82 år gamle Einar Johannes Bodal, blander seg med redselen for å forhåndsdømme en uskyldig nabo, i lokalmiljøet i Rakkestad dagen da en av bygdas egne fengsles for drapet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi håper så klart politiet har tatt rett mann. Men samtidig kan fort en fjær bli til fem høns i en sak som denne, sier Egil Lien fra Rakkestad, til NTB.

I timene før Sarpsborg forhørsrett behandlet politiets fengslingsbegjæring mot 63-åringen, går samtalene på Rakkestads gater og butikker tett om drapet som har rystet bygda siden det ble kjent like før jul.

- Dette har vært skrekkelig. Vi håper drapet blir oppklart og at rett mann får svare for seg, sier to som helst ikke vil bli ha navn og bilde på trykk.

Rykteflom

Flere av bygdefolket NTB snakket med kan fortelle om ryktene som har spredd seg i Rakkestad siden politiet arresterte 63-åringen forrige fredag. Samtlige forteller gjerne om ryktene, men skutter seg ved tanken på at samme rykteflom kan føre til at en uskyldig mann blir dømt på folkemunne lenge før domstolen har behandlet noen sak mot ham.

- Det er så viktig at vi ikke dømmer noen før de er dømt av retten. I denne saken er det ikke nødvendig å forhåndsdømme noen, sier Lien, som viser til rykteflommen som blir større for hver dag som går i Østfold-bygda.

I gatestubben der Bodal ble funnet ihjelslått i sin bolig 17. desember i fjor, er det stille fredagen da hans nabo blir fengslet, siktet for drapet. Rundt boligen til Bodal har politiet trukket sperrebånd. Sperrebåndene går helt inn til naboeiendommen, der den siktede 63-åringen bor.

Nytt søk

I elva som renner bak Bodals hus, er politiet i gang med søk etter metallgjenstander.

- Vi søker gjennom elva før isen kommer, slik at vi skal være helt sikre på at det ikke befinner seg noe i elva som kan kaste lys over etterforskningen, sier lensmannsbetjent ved Rakkestad lensmannskontor, Bjørn Gundersen, til NTB.

Han sier han har jobbet i Rakkestad i 20 år, årene i bygda karakteriserer han som gode, drapet på Bodal er i den sammenheng intet annet enn sjokkerende.

- Slikt skjer hos andre. Plustelig skjedde det hos oss. Vi har ei god og oversiktlig bygd. For lokalsamfunnet er dette drapet ikke noe annet enn en tragedie, sier Gundersen.

Også han minner om at ingen må dømmes før fellende dom er falt.

- I denne saken er det viktig å være opptatt av at enhver er uskyldig inntil det motsatte er bevist, sier Gundersen til NTB.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!