Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Folk kan gå til byen

Transportkaoset i Kollen fortsetter.

TRANPORTKAOS: Tusenvis av publikummere er i dag blitt rammet av kraftige forsinkelser på grunn av spreng kapasitet på t-banen. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet .
TRANPORTKAOS: Tusenvis av publikummere er i dag blitt rammet av kraftige forsinkelser på grunn av spreng kapasitet på t-banen. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): VM-kaoset på t-banen fortsetter. Tusenvis av publikummere, enkelte som gikk glipp av Marit Bjørgens gulløp nettopp på grunn av de liknende problemer i formiddag, sitter fast på Holmenkollen stasjon.

Er du berørt av problemene? Ring oss på telefon 24 00 00 00, eller send bilder via mobil til mms 2400 eller epost 2400@db.no.

Publikum Dagbladet har snakket med sier de har fått beskjed fra VM-vakter om at det vil ta minst «én til én og en halv time» før de kan komme seg om bord en vogn til sentrum, den eneste praktiske måten å komme seg fra området.

Informasjonssjef Gry Isberg ved Ruter, som drifter kollektivtransporten i Oslo, sier de forsøker å avlaste situasjonen ved å sette inn 12 ekstra leddbusser fra Midstuen stasjon, et stykke øst for Holmenkollen.

- Da kan folk enten gå ned til Midstuen eller Majorstuen, og ta buss derfra, eller gjør som enkelte velger: Gå ned til byen, sier Isberg til Dagbladet.

- Saken i dag er at publikum som har billetter til Midstuen (hvor kombinert hopp i normalbakke ble arrangert) også har adgang til Holmenkollen. Vi følger situasjonen fortløpende, forteller Isberg, og sier hun ikke har tid til å besvare ytterligere spørsmål om kaoset.

Stappfulle tog og sprengt kapasitet i formiddag gjorde at en rekke publikummere ble snytt for gullfesten, etter at Marit Bjørgen fosset over målstreken i dårlig sikt og tok sin andre førsteplass så langt.

- Det er ikke hyggelig å ha betalt 600 kroner per billett, for så å bare få med seg de siste to minuttene av 15-kilometeren, sa Knut Kure (29) til Dagbladet tidligere i dag.

Kure og familien hadde dratt fra kombinerthopprennet før det var ferdig for å rekke langrennet, og hadde 40 minutter på seg til start, men endte opp med å bruke en time og 20 minutter på en strekning man normalt bare ville brukt et kvarter på.

- Når de selger billetter til flere øvelser på én dag burde man kunne rekke begge, sier Kure.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling