Folk kan ringe fra din låste iPhone

Sikkerhetsfeil oppdaget på Apples iOS 4.1.

NÅ MED SIKKERHETSHULL:  iPhonen har blitt en salgsvinner, men med noen tastetrykk kan man komme forbi skjermlåsen.
NÅ MED SIKKERHETSHULL: iPhonen har blitt en salgsvinner, men med noen tastetrykk kan man komme forbi skjermlåsen.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): IPhone-brukere har nå oppdaget en alvorlig sikkerhetsfeil i den nye versjonen av operativsystemet til iPhone, Apples iOS 4.1.

Det melder it-nettavisa digi.no.

Feilen gjør at man lett kan komme seg forbi skjermlåsen, selv om tastelåsen er skrudd på. Alle som har fysisk tilgang til telefonen vil derfor kunne åpne den og gå inn og snoke.

Kan åpne tastelås Slik forklares Digi.no feilen:

- IPhone har en innebygget sikkerhetsmekanisme med tastelås. Ved å definere en firesifret kode låses mobilen når den settes i standbymodus.
Mange tenker nok også at tastelås er et greit førsteforsvar mot datatap ved eventuelt mobiltyveri. Men iPhones med nyeste versjon av operativsystemet kan lett åpnes, uten kjennskap til koden.

«Alt du trenger å gjøre er å velge «Nødanrop» fra kodeskjermen, trykk deretter inn et ikke-nødnummer som ###. Deretter trykker man ringeknappen og låseknappen på mobilen umiddelbart etterpå. Vips, så åpner kontaktlisten på mobilen seg.»

Feilen gjør at man får tilgang til alle telefonnumre og navn som er lagret på telefonen, man kan ringe, høre på beskjeder i talepostkassa og snoke i ringeloggen.

Siden man ikke har tilgang til startsiden på telefonen kan man ikke åpne programmer og lese sms.

Rettet i september
IOS4.1 ble lansert 8.september i høst. Oppgraderingen skulle blant annet fikse mange av feilene fra den forrige versjonen, iOS4.

En likende sikkerhetsfeil som den som nå er oppdaget, eksisterte også på iPhone i 2008. Tastelåsen til skjermlåsen kunne da åpnes slik at man fikk tilgang til blant annet e-post og kontaktlista. Apple sendte da ut en oppgradering for å rette opp feilen, ifølge wired.com

Foreløpig har ikke Apple kommentert iOS 4.1-problemet.