- Folk kastet seg ned

Geir Erland (35) ble øyenvitne til det brutale ranet i Stavanger dag tidlig. - Det kom skuddrøyk ut av vinduene på bilene, sier han til Dagbladet.no.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Erland var på jobb rett overfor Norsk Kontanservice (NOKAS), som holder på Domkirkeplassen 3, da ranet skjedde. Han gikk bort til vinduet for å se hva alle smellene skyldtes.

- Jeg hørte mange smell og gikk bort til vinduet. Der så jeg en sølvgrå Saab stasjonsvogn som var parkert utenfor banken. Bak Saaben sto det to mørke biler, som jeg tror var en Range Rover og en Ford Excursion. Det kom en person ut av Saaben. Han hadde gulaktig jakke, og jeg mener han hadde motorsykkelhjelm på hodet, sier Erland til Dagbladet.no.

- Jeg så at det var en person til, som sto ved siden av bilen. Så begynte det å smelle.

Mange skudd

Erland sier at han ikke vet om alle kom seg tilbake til ransbilene, før flukten begynte.

- Det smalt hele veien, mens bilene kjørte over torget. Folk kastet seg ned, og jeg så at det kom skuddrøyk ut av vinduene på de to mørke bilene. Jeg vet ikke om det ble skutt fra Saaben. Det så ikke ut til at bilene hadde skiltplater, sier Erland til Dagbladet.no.

Andre øyenvitner har sagt at det ble avfyrt minst seks skudd. Erland sier at det trolig dreier seg om langt flere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.