- Folk kjører til bensinen koster 25 kroner

Forskerne har beregnet utviklingen fram til 2020. Har du sett noen ekstreme priser i dag?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no):  Du kommer til å kjøre like mye privatbil selv om literprisen på bensin og diesel kommer til å stige langt mer enn en femmer utover dagens nivå.

Det vil ikke skje noe dramatisk med bilbruken innen overskuelig framtid før literprisen nærmer seg 25 kroner ut fra dagens prisnivå, har forskere ved Transportøkononomisk institutt beregnet.

Forskningen ble satt i gang på oppdrag fra sekretariatet for Nasjonal transportplan, og resultatet ble overlevert i januar i år.

- Siden den gang er det ingen forutsetninger som er endret. Myndighetenes forslag transportplan fram til 2019 er den samme, og det er også forskernes konklusjon, sier informasjonssjef Harald Aas i Transportøkononomisk institutt (TØI) til Dagbladet.no.

Og det er ikke TØI som foreslår at bensinprisen skal opp til 25 kroner.  Det er forskerne som har gjort ulike beregninger ut fra blant annet folks forventede økonomi og de planene som foreligger for persontransport ut neste tiår.

Her kan du lese hele rapporten.

Forskerne har ikke beregnet hva som vil skje om dagens bensinpris blir doblet over natta nå, men hva som vil skje med en dobling i 2020. Da har forskerne sett på en dobling i forhold til en literpris som følger vanlig prisutvikling de neste 12 årene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer