<strong> UFRAMKOMMELIG:</strong>  Ikke politibåt, men politibilen som forsøker å ta seg fram gjennom Førde sentrum i går kveld. Nå har været løyet, men en rekke veistrekninger er stengt i dag. Foto: Inger Johanne Solvåg.
UFRAMKOMMELIG: Ikke politibåt, men politibilen som forsøker å ta seg fram gjennom Førde sentrum i går kveld. Nå har været løyet, men en rekke veistrekninger er stengt i dag. Foto: Inger Johanne Solvåg. Vis mer

- Folk kommer seg ikke noen steder i dag

Men uværet i Sogn og Fjordane har løyet. Sjekk de stengte veiene over hele Sør-Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Politiet i Sogn og Fjordane har ikke fått melding om personskader, evakuering av nye boligområder eller andre alvorlige ras- og flomskader i løpet av natta.

- Ingen vil ha oversikt over skadene før dagslyset kommer i dag.

- Problemet mange vil møte idag er at de ikke kommer seg noen steder på grunn av stengte lokalveier overalt, sier operasjonsleder Wenke Hope i Sogn og Fjordane politidistrikt til Dagbladet ved 06-tiden.

I tillegg til blokkerte veier, er en rekke ferjestrekninger på Vestlandet innstilt.

Vinden har løyet Hun er på jobb i Florø, der vinden har løyet i løpet av natta.

Her er oversikten Statens vegvesen utarbeidet klokka 07.09 i morges om veistrekninger over hele landet som er blokkert av værskader.

Her er den oppdaterte oversikten klokka 07.11 for fjellovergangene i Sør-Norge.

NSB opplyser at disse fire jernbanestrekningene fortsatt er stengt tirsdag morgen - etter at østre linje på Østfoldbanen er eryddet for trafikk igjen:

• Jaren - Gjøvik i Oppland
• Jessheim - Dal i Akershus
• Hommelvika - Vikhammer i Sør-Trøndelag
• Voss - Arna i Hordaland

Nettstedet trafikkflyt.no har samlet oversikten over dagens framkommelighet slik.

Hele Stryn og deler av Gloppen er fortsatt uten strøm i morges.

I Møre og Romsdal er fortsatt 30 000 mennesker uten strøm etter at ekstremværet raserte som verst i fylket 1. juledag.

Over 7000 isolert Over 5000 innbyggere i Årdal og rundt 2300 innbyggere i Høyanger er tirsdag morgen fortsatt isolert på grunn av uværet. I Høyanger blir i tillegg rundt 50 personer evakuerte inn til sentrum på grunn av rasfare, melder NRK. Flere veier inn til de to stedene er stengt på grunn av uværet og steinras, noe som gjør innbyggerne isolert fra omverdenen. Busser sperret inne Et ras på E16 i Aurland har sperret inne flere busser med totalt rundt 400 passasjerer som opprinnelig skulle ta Bergensbanen, men som i stedet måtte ta buss fra Geilo. Ved Lånefjorden i Balestrand ble en buss stående fast på fylkesvei 55 litt før midnatt. Det hadde gått ras på begge sider av bussen slik at den ikke kom seg videre. Det ble gjort forsøk på å få ut de seks personene i bussen, men det har ikke lyktes. Politiet opplyser at bussen har parkert i et område som blir vurdert som sikker, og det vil bli gjort et nytt forsøk på å få dem ut av området på morgenkvisten, melder NTB. På vestsiden av Sørfjorden i Hardanger er ti personer evakuert etter et ras mandag kveld. På østsiden av Sørfjorden er 16 personer evakuert i området Rogdo. Det har gått ras ved Måge, Rogdo og Kvestad. Samtidig står to vogntog fast i rasoverbygget ved Fossone, og sjåførene befinner seg i kjøretøyene, opplyser politiet. Strøm tilbake i natt I Jølster ble fire familier evakuert etter at det gikk et jordras ved Ålhus. I Førde og Florø gikk strømmen sent mandag kveld, Florø fikk strømmen tilbake ved totiden natt til tirsdag, mens Førde ifølge NRK fikk strømmen tilbake ved tretiden etter et strømbrudd som varte i mange timer på grunn av en brann i en trafostasjon.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer