- Folk lar seg lure av nazistisk nettsted

Mange liker og deler Fyret.nu's artikler om voldtekt begått av mørkhudede.

VIL AVSLØRE FYRET.NU: Joakim Møllersen i Radikal Portal har lagt mange arbeidstimer i arbeidet med å avsløre Fyret.nu som nazistside. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet
VIL AVSLØRE FYRET.NU: Joakim Møllersen i Radikal Portal har lagt mange arbeidstimer i arbeidet med å avsløre Fyret.nu som nazistside. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Nordmenn flest har ingenting til overs for nazisme, og ville aldri likt Fyrets artikler på Facebook dersom de visste hvem som sto bak. Derfor har de tatt ned hakekorset og de ideologiske kjennetegnene for å gjøre seg selv spiselige. Men dette er bare en kosmetisk manøver - de lurer folk, sier Joakim Møllersen, redaksjonsmedlem i nettsida Radikal Portal.

Radikal Portal publiserer denne uka artikler der de vil avsløre den stadig mer populære nettsida Fyret.nu som nazistisk. Dette kommer i kjølvannet av langvarig overvåking av nettstedet og miljøet rundt.

- Hvorfor gjør dere dette?

- I 1979 kastet nynazister ei bombe mot 1. mai-toget i Oslo. På 80-tallet satte nynazister fyr på asylmottak og framsatte bombetrusler mot Sagene barneskole i Oslo (på grunn av andelen ikke etnisk norske elever). I 2001 ble Benjamin Hermansen drept. Vi vil ikke ha et slikt samfunn, sier Møllersen.

Løy om 17. mai-flagg På kort tid siden oppstarten i 2012 har Fyret.nu fått stor oppslutning på sosiale medier. På Facebook har de nesten 3000 «likes» - langt flere gir sin støtte gjennom å dele og lovprise nettstedets artikler.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer