Politiet advarer:

- Folk ligger hjelpeløse rundt

Øst politidistrikt har hatt en særdeles travel kveld. I stort sett hele distriktet har det vært store ansamlinger med fulle ungdommer. Ordensproblemene fortsatte utover natten.

STANSET FULL: Politiet har stoppet massevis av fester i dag. Her fra Bekkelaget i går. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
STANSET FULL: Politiet har stoppet massevis av fester i dag. Her fra Bekkelaget i går. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Den generelle trenden utover seinettermiddagen og kvelden er ansamlinger av folk, og særlig unge folk, sier operasjonsleder Terje Marstad til Dagbladet.

Han forteller at verken de eller ambulansepersonellet har tid til å ta seg av alle de fulle ungdommene.

- Disse ansamlingene hekter opp både våre ressurser og ambulansetjenesten. Folk ligger hjelpeløse rundt omkring. Dette gjelder store deler av Østfold og vår del av Akershus, sier Marstad.

Han sier at disse store ungdomsansamlingene på opptil flere hundre personer er en ny ting, som det ikke har vært mye av tidligere.

- Det eneste som hjelper nå, er om foreldre tar kontakt og sjekker status hos sine håpefulle. Dersom de ikke får svar må de ut til der de er, det burde de vite, og hente dem, sier Marstad.

Politiet flere andre steder i landet deler den oppfordringen.

Øks og vold

Utover natten fortsatte politiets hektiske døgn. I Tromsø måtte politiet bevæpne seg da de natt til mandag fikk melding om at en mann truet med øks inne på et hotell i byen. Ingen kom fysisk til skade.

Seint søndag kveld ble en mann i 60-åra sendt til sykehus etter en voldshendelse i Færder kommune. En mann i 30-åra er pågrepet, skriver VG.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer