- Folk løper av seg skoa i panikk

Frykt i Phuket etter tsunamivarsel.

KATASTROFEUTSATT: Områdene der tsunamivarselet i formiddag gikk ut, ble hardt rammet av tsunamien i 2004. Grafikk: KJELL ERIK BERG / DAGBLADET
KATASTROFEUTSATT: Områdene der tsunamivarselet i formiddag gikk ut, ble hardt rammet av tsunamien i 2004. Grafikk: KJELL ERIK BERG / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

PHUKET/OSLO (Dagbladet): - Vi oppholdt oss ved et kjøpesenter på Patong Beach. Så kom beskjed om at det hadde vært et jordskjelv, og fra sjøsida kom hundrevis av mennesker strømmende oppover i panikk, forteller Erik Osmark (43) til Dagbladet.

Osmark er fastboende på Phuket i Thailand, et av områdene der det har gått ut tsunamivarsel etter et stort jordskjelv under havbunnen utenfor den indonesiske øya Sumatra. Phuket ble hardt rammet av tsunamien i romjula 2004.

- Nå er det folketomt i gatene ved kjøpesenteret, og handleposer ligger strødd. Folk har flyktet til høyereliggende strøk i byen, sier Osmark, som selv har flyttet seg oppover i terrenget.

Kaos på flyplassen Det ble utstedt to tsunamivarsler på strendene på Phuket etter jordskjelvet. Flyplassen i provinsen er nå stengt.

Cesilie Steen (43) og kjæresten var på vei til å sjekke inn på flyplassen på Phuket, da mannen i passkontrollen plutselig reiste seg opp og løp.

- Vi spør hva som skjer, og folk roper «Tsunami, tsunami!». Det bryter ut fullstendig kaos, overalt løper det mennesker i panikk som vil ut av flyplassen og opp i høyden, forteller Steen til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer