«Folk løper rundt og sier «nå er det massakre»»

Spesiell dag for Smiodden-elevene etter truslene mot skolen.

SPESIELL DAG: Smiodden-elevene Petter Skogen (15) og Kjartan Haaland (15), forteller om en blanding av frykt og spenning blant elevene. Foto: Erling Hægeland/Dagbladet
SPESIELL DAG: Smiodden-elevene Petter Skogen (15) og Kjartan Haaland (15), forteller om en blanding av frykt og spenning blant elevene. Foto: Erling Hægeland/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| STAVANGER (Dagbladet.no): Seks ungdommer er pågrepet etter trusler mot Smiodden skole i Hafrsfjord i Stavanger.

Undervisningen på skolen går som vanlig, men for elevene blir det en spesiell skoledag.

- I begynnelsen var vi overrasket. Det var ganske skummelt. Vi tenkte på hva som kunne skje. Vi visste ikke sikkert om de mente alvor. Vi tenkte mye rart - at noen skulle skyte eller at det skulle smelle en bombe, sier Petter Skogen (15), som går i 10. klasse ved skolen.

- Vi har jo sett alt som skjer på skoler i USA og sånn, sier han.

SMS til foreldreneElevene ble informert om trusselen da de kom på skolen i dag tidlig, og skolen sendte tekstmelding til alle foreldrene. To personer fra komunens kriseberedskapsteam er på skolen.

- I begynnelsen syntes jeg det var uansvarlig at vi skulle fullføre skoledagen, men da jeg hørte at de som står bak er pågrepet følte jeg meg trygg, sier Kjartan Haaland (15)

- Hvordan reagerer elevene?

- Tar det ikke alvorlig- Jeg føler ikke at de tar det så alvorlig. Folk ler og tuller og springer rundt og sier «nå er det massakre» og «nå skal det smelle en bombe» Folk er både redde og synes det er spennende, sier Haaland.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer