MARATONEKSPLOSJON: Medisinsk personell frakter bort én av de over 20 skadde. To personer er så langt bekreftet døde. Foto: AP Photo/Charles Krupa/NTB Scanpix
MARATONEKSPLOSJON: Medisinsk personell frakter bort én av de over 20 skadde. To personer er så langt bekreftet døde. Foto: AP Photo/Charles Krupa/NTB ScanpixVis mer

- Folk må holde seg hjemme

Boston-politiet ber folk om å unngå store folkemengder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den såkalte tredje eksplosjonen som ble meldt ved JFK-biblioteket ser ut til å være relatert til en brann, uten noen sammenheng med de to eksplosjonene ved målområdet til Boston Maraton, melder politiet i byen på Twitter. 

Edward Davis, politisjef i byen, ba tidligere i kveld innbyggere og tilreisende om å holde seg innendørs.

- Dette er pågående. Vi ber folk om å holde seg hjemme eller på hotellet; ikke gå noe sted hvor det er store folkemengder, sier politisjef Edward Davis på en pressekonferanse i 22.50-tida.

Mens arrangørene av maratonet har brukt begrepet bomber, er ikke dette offisielt benyttet eller bekreftet av politiet. På spørsmål om det var et terroranslag, svarte politisjef Davis følgende:

- Vi er ikke definitive, men du kan dra dine egne konklusjoner.

De to eksplosjonene ved målområdet fant sted samtidig og med opptil 100 meters avstand, med flere skadde på hvert åsted. Så langt er 23 bekreftet skadd og to døde. Boston Globe melder at rundt 90 blir behandlet på sykehusene i området.

- Folk må forholde seg rolige, men forstå at dette er en pågående situasjon, sier han videre. 

Guvernør Deval Patrick ber folk med informasjon eller tips om å ta kontakt med myndighetene.

- Vi vil ha alt av informasjon, om det folk så eller hørte, sier Ed Davis.

Politiet sier de ikke har gjort funn av ytterligere sprenglegemer.

30 nordmenn var registrert som deltakere på årets Boston Maraton. Utenriksdepartementet sier at de ikke har fått meldinger som indikerer at noen av dem er rammet direkte.