Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Etter festhelg:

- Folk må skjerpe seg

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) er bekymret etter festhelga.

BEKYMRET: Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) advarer etter festhelga. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet.
BEKYMRET: Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) advarer etter festhelga. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet. Vis mer

Etter en helg preget av fyll og bråk, og det Oslo-politiet betegner som to «svært uheldige» netter for smitterisikoen, er byrådsleder Raymond Johansen (Ap) svært bekymret over situasjonen.

- Politiet melder om en hektisk helg, med mye unge folk ute, fyll og utagerende vold. Vi må igjen minne om at dette er et farlig virus, det er ikke utviklet vaksine, skriver Johansen i en e-post til Dagbladet.

Han understreker at pandemien ikke er over.

- Vi kan ikke la noen hektiske sommeruker ødelegge for alt det arbeidet som er lagt ned. Folk må rett og slett skjerpe seg, advarer han.

Byrådslederen sier at de følger situasjonen fortløpende, og har jevnlig kontakt med politiet og bransjen.

ULOVLIG: Hver sommer blusser debatten om pilsing i parken opp. Innsatsleder i Oslo politidistrikt, Tomm Berger, gir sine råd. Video: Bjørge Dahle Johansen / Dagbladet Vis mer

- Næringsetaten gjennomfører kontrollerer. Vårt felles mål er å hindre smittespredning. De fleste utesteder overholder kravene, og gjør så godt de kan, fortsetter han.

Johansen er også bekymret over utviklingen på Sørenga.

- Det handler ikke bare om skjenking, men at folk ikke overholder avstandsregler. Smittevernreglene gjelder uansett - både på stranda eller om man har en pils i hånda. Det er hyggelig å klemme, men avstandsreglene er kravet for at vi slipper opp og vi ser nå at det glipper hos noen, avslutter han.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!