- Folk må snart se med egne øyne at de ikke kan kjøre som om sommeren

Hoderystende politi om bilkjøring på E6.

27. JANUAR 2014:  Denne situasjonen fra E6 ved Skedsmovollen på Romerike er fra sist vinter. Nå er forholdene de samme - og politiet advarer bilførere. Foto: Stian Lysberg Solum, NTB Scanpix.
27. JANUAR 2014: Denne situasjonen fra E6 ved Skedsmovollen på Romerike er fra sist vinter. Nå er forholdene de samme - og politiet advarer bilførere. Foto: Stian Lysberg Solum, NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det var knapt fred å få for politiet på Romerike lørdag. Det sørget glatta på E6 for - og bilførere som ikke mestret føret.

- Folk må skjerpe seg! Det er norsk vinter og glatt vei. Da må man kjøre etter forholdene, sier en noe oppgitt operasjonsleder Petter Olausson i Øst politidistrikt til NTB.

Han kunne i 13.30-tida lørdag fortelle om 18 utrykninger så langt til trafikkuhell på Romerike.

- Det er hovedsakelig E6 fra Oslo-grensa til Jessheim det er snakk om. Det har heldigvis ikke vært personskader i noen av ulykkene. Gjengangeren er at bilene kjører av veien eller inn i midtdeleren eller blir stående på tvers. Så har du oppbremsinger og påkjøringer bakfra, sier Olausson.

-Må se at det ikke er sommer
Farten er altfor høy, fastslår han.

- Det er hvitt på bakken og is på veien, og folk må snart kunne se med egne øyne at de må kjøre litt mer forsiktig enn de gjør på sommerstid.

Det kan også være vrient å bytte felt på glatta, advarer operasjonslederen. En del vogntog har dessuten blitt stående fast i motbakker.

- Det er som regel ikke problemer med de norske vogntogene. De er vant med dette. Men utenlandske vogntog er ofte for dårlig skodd.

Det ble strødd og saltet i en del av de verste bakkene lørdag formiddag, noe som har hjulpet godt. Men Olausson ser ikke lyst på morgendagen.

- Da er det varslet 20 centimeter snø.

Ferske værvarsler lørdag kveld sier at det kan komme noen centimeter mer.

(NTB).

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer