Bompenge-striden

- Folk mener jeg gråt krokodilletårer

Klepp-ordfører Ane Mari Braut Nese (H) frykter for livet og har tett kontakt med politiet.

BOMPENGER: Under kommunestyremøtet i Klepp kommune i Rogaland mandag 27. mai, tok ordfører Ane Mari Braut Nese (H) til tårene, da hun fortalte om hva hun og familien hadde blitt utsatt for. Video: NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg har jevnlig kontakt med politiet når det gjelder min situasjon, og planlegger alle møter i formannskapet og kommunestyret i samråd med dem, forteller Klepp-ordfører Ane Mari Braut Nese (H) til Dagbladet.

Nese vakte betydelig oppsikt da hun i går, under et ekstraordinært kommunestyremøte, fortalte om vold, trusler og hærverk mot familien.

- Sønnen min ble slengt i veggen og tatt kvelertak på for å få mor til å snu i bompengesaken. Vi har opplevd hærverk på bil og hjem, sa hun ifølge NRK.

I dag, under en konferanse i Randaberg, svarte ordføreren bekreftende på at hun er redd for å bli drept.

En mann i 30-åra ble i september pågrepet og siktet for å ha framsatt drapstrusler mot Nese og andre politikere som har argumentert for bompenger. Saken er på stadiet mellom etterforskning og eventuell tiltale, opplyser politiet til Dagbladet.

Overrasket

Ordføreren hadde i går tårer i øynene da hun fortalte om prisen familien betaler for at hun har uttrykt seg støttende til bompenger på Jæren - landets episenter for konflikten mellom tilhengere og motstandere av ordningen. Hun sier i dag at konfliktnivået kom overraskende på henne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer