- Folk på landsbygda blir sett ned på fordi de frykter ulv

Sp-politiker ønsker «ulven helt dit pepper'n gror».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

STORTINGET, OSLO (Dagbladet): Tirsdag møttes Arnfinn Uthus (Sp), varaordfører i Elverum, og Espen Ophaug fra Oslo Venstre til livesendt Ulvedebatt fra Valgboden.

Uthus har gjort seg populær blant ulvemotstandere, og tilsvarende upopulær blant naturvernere, etter at han sammen med Senterpartiets fylkeslag i Hedmark gikk inn for at pepperspray skal bli et lovlig våpen mot Ulv.

Ulvedebatten er tilsynelatende like het i dag som noen gang tidligere, og frontene er minst like steile.

- Vil det på noe tidspunkt være mulig å begrave stridsøksa?

- Det er slitsomt å debattere denne saken, når frontene er like steile som noen gang før. Vi må prøve å møtes på halvveien og se på løsninger som de fleste kan være fornøyde med, sier Uthus til Dagbladet etter sending.

- Ikke noe positivt med ulv Lokalpolitikeren har likevel kastet bensin på bålet, etter å ha sagt at han «ønsker ulven helt dit pepper'n gror» og ytret et ønske om å fjerne ulvesonene. Overfor Dagbladet sier Uthus at han ikke klarer å finne noe positivt med ulvebestanden i Norge.

- Det er helt urealistisk at vi skal kunne fjerne all ulv, men når jeg ser konsekvensene av dagens politikk må jeg si at det har gått for langt. Jeg må lete lenge for å klare å finne noe som helst positivt med ulven i Norge. At det er et manfold i naturen er vel og bra, men den mengden med ulv vi ser i dag har blitt for belastende i flere områder, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer