Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Folk påvirkes av TV-serier

- Dette var skuffende høye tall, mener barne- og familieminister Valgerd Svarstad Haugland. Hun tror synet på utroskap påvirkes av tv-serier hvor dette er gjengs.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hun synes meningsmålingen til MMI er alt annet enn lystig lesning.

- Utroskap er jo en hyppig årsak til skilsmisser. Det ligger i kortene at det er vanskelig å leve videre med et menneske som en ikke stoler helt på. Men det er litt vanskelig å vite om de spurte i målingen refererer ut fra sitt eget liv, eller om de baserer dette på hva de tror om andres liv, sier Svarstad Haugland.

Hun tror nemlig at vi lett kan bli forledet til å tro at det er mer utroskap enn det som finnes.

- I forskjellige TV-serier ser vi at utroskap er en gjengs mentalitet. Dermed tror vi at alle andre er utro selv om vi ikke er det selv. Jeg tror kanskje det påvirker våre holdningen, slik at vi tar lettere på utroskap, sier Svarstad Haugland.

Hun reagerer når kjendiser forteller til pressen at de ikke kan leve livet med bare en partner.

- Det er jo helt utrolig å si noe så defensivt. Klart det går an! En kan til og med gjøre det og være svært lykkelig. Denne defensive holdningen gjør noe med oss som mennesker og den trygge rammen som skal være rundt barnas oppvekst.