ORANGUTANG I RØYKEN: I Bandung Zoo, Indonesia, har en røykende orangutang vekket oppsikt. Video: AP DV /NTB/Scanpix Vis mer

Folk raser etter den siste videoen fra «dødsdyrehagen»

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Denne uka har en video av en røykende organgutang vært å se i både tradisjonelle og sosiale medier.

En ung mann kaster en tent sigarett inn i dyreinnhegningen. Der blir den plukket opp av apen, som deretter tar noen dype trekk.

Filmsnutten er fra Bandung-dyrehagen omlag 12 mil utenfor Indonesias hovedstad Jakarta, men mange er opprørte og sinte over den manglende sikkerheten og dyrevelferden i Bandung.

Beklagelig

Bloomberg skriver at en kampanje for å få dyrehagen stengt nå har samlet nesten en million underskrifter, og at besøkende som anmelder dyrehagen på TripAdvisor beskriver fasilitetene som skitne.

De uttrykker også sinne etter å ha sett hvilke forhold dyrene lever under.

Sulhan Syafi'I, som er talsperson for dyrehagen, sier at episoden med organgutangen er beklagelig og at den er politianmeldt.

Han peker samtidig på at det står skilt rundt omkring i dyrehagen der det opplyses om forbud mot å mate dyrene eller gi dem sigaretter.

  • Se video øverst i saken

Gråt

Dette er ikke første gang dyrehagen pådrar seg negativ omtale over hele verden.

I mai 2016 døde elefanten Yani etter å ha blitt syk kort tid i forveien. På bildene kunne man se hvordan tårene strømmet fra elefantens øyne mens hun lå på dødsleiet.

Dyrehagen hevdet først at de hadde gjort alt de kunne for å redde Yani, men Merdaka.com skrev i ettertid at de fikk krass kritikk for at de ikke hadde ansatt en veterinær.

- Å ha en veterinær i dyrehagen er obligatorisk. De har ikke hatt noen på ett år, sa Sylvana Ratna. Hun ledet da BKSDA, en organisasjon som kjemper for bevaringen av natur i provinsen Vest-Java der Bandung ligger.

Det ble også igangsatt en etterforskning for å finne ut om dyrehagen, som av britiske Daily Mail omtales som en av landets «dødsdyrehager» hadde fulgt lovverket.

- De tigger og ber

For et drøyt år siden var det igjen snakk om den samme dyrehagen etter at BBC satte søkelys på hvordan malayabjørnene som bodde der hadde det.

Ribbeina til bjørnene var synlige på flere av bildene, men dyrehagen hevdet likevel at bjørnene fikk nok mat, og at de var sunne og friske.

Til Dagbladet fortalte Gunung Gea, direktøren i Scorpion Wildlife Trade Monitoring Group, at måten bjørnene reagerte på når besøkende ga dem mat ikke var normal oppførsel.

- De tigger og ber om mat, dette er alvorlig, sa hun.

På tross av at aktivistene også mente at forholdene til flere av de andre dyrene i parken var dårlige, avfeide Bandung Zoos talsperson anklagene og omtalte saken som «gammel», skrev BBC.

Borgermesteren i Bandung, Ridwal Kamil, har tidligere uttalt at myndighetene ikke har noen makt over dyreparken, ettersom den er drevet av private aktører.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer