Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Folk raser over arrestasjonen av kvinne uten bein: 
- Slutt å skade meg! 

Mener politiet handlet respektløst. 

KAOTISK: Mary Brown ble arrestert i Miami 9. desember, etter en klage til politiet. Hun hadde tidligere blitt advart mot å tigge, noe politiet skal ha sett henne gjøre denne kvelden. Det hele endte i et stort kaos, og i en video som har herjet rundt i sosiale medier: Video: Miami-Dade Pollice / Jay King Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En video, filmet av en tilfeldig tilskuer har fått det til å rase i sosiale medier. Videoen viser en arrestasjon av en kvinne med amputerte bein, Mary Brown. Nå har også myndighetene i Florida frigitt en overvåkningsvideo tatt opp av politiet i Miami.

Videoen viser hvordan Brown faller ut av rullestolen sin og blir liggende på bakken. Hun skriker etter hjelp, til ingen nytte.

Ifølge politirapporten rykket politiet ut til bensinstasjonen i Miami 9. desember etter en klage på at kvinnen skal ha trakassert forbipasserende. Noen dager tidligere, skal de ha bedt henne om å stoppe å tigge og forlate stedet.

Da de fant henne tiggende på samme sted noen dager senere, valgte politibetjentene å arrestere kvinnen.

Videoen av arrestasjonen viser et kaos med roping fram og tilbake, før Brown faller mot bakken, og skylder på politimennene. Da begynner politimennene å le av henne.

Det melder nyhetskanalen WSVN.

Videoen har skapt stor oppsikt. Se den øverst i saken.

Videoen, først publisert av tilskueren Jay King, som også er en aktivist mot poiltivold, har herjet rundt i sosiale medier. Kritikken går for det meste på politibetjentenes behandling under arrestasjonen av den funksjonshemmede kvinnen.

Politiet i Miami har siden frigitt sin versjon. De valgte å publisere videoen på grunn av et stort antall forespørsler og spørsmål rundt hendelsen, og fordi de «forplikter seg til åpenhet».

Politibetjenten ler

I videoen, hører man politibetjentene fortelle 52 år gamle Mary Brown at de tidligere har advart henne mot tigging.

- Jeg skal ikke i fengsel!, hører man Brown rope.

En av politibetjentene svarer så med «Å jo, det skal du», før han ler.

I flere minutter krangler Brown med politibetjentene, hvor hun prøver å bedyre sin uskyld. Til slutt tar politibetjentene tak i rullestolen hennes, ruller henne til politibilen og ber henne om å gå inn i bilen. Da hun nekter, forteller en av politibetjentene hennes at hun kan risikere enda en siktelse for å motsi seg arrestasjon.

Politimennene setter Brown i håndjern. Da de slipper taket, faller hun ned på bakken.

- Ser dere hva dere har gjort?, sier hun.

- Det var du selv som gjorde dette, svarer den ene politimannen.

Hun sier at politibetjentene lot henne ligge på asfalten mens de fortsatte med arrestasjonen.

- Jeg ba om hjelp gjentatte ganger, men ingen kom.

- Arrestasjonen var passende

Politisjef Juan J. Perez uttalte i en pressemelding at departementet hans skal komme i kontakt med «organisasjoner for funksjonshemmede, for å forsikre oss om at våre politibetjenter bruker de best mulig metodene når det gjelder å behandle personer som trenger spesiell assistanse.»

Han kalte videre Browns arrestasjon som «passende», men la til at «det er viktig at vi fortsetter å jobbe sammen med samfunnet vårt og med sosialtjenestene for å finne ut av alternativer til arrestasjoner, som kan gi meningsfull hjelp til dem som trenger det...».

- Jeg fortjener respekt

Brown transportert med ambulanse til et fengsel i Miami. Ifølge WSVN ble hun løslatt fra varetekt neste morgen.

Brown fortalte WSVN at hun har diabetes, og at hun måtte amputere beina fra knærne og ned på grunn av sykdommen.

- Bare fordi jeg ikke har bein, så fortjener jeg respekt, forteller hun til nyhetskanalen.

Jay King, vitnet som filmet med mobiltelefonen sin, mener at politibetjentene ikke burde ha latt Brown ligge på bakken.

- Det trenger ikke å gå så langt til at du ikke engang kan løfte henne opp fra bakken, sa han til nyhetskanalen WSVN. Uansett hva hun gjorde, så var det ikke så ille [at hun fortjente det].

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!