- Folk satt og ristet på hodet

Mange reagerte sterkt da Breivik snakket om hva han hadde ofret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Breivik sammenlignet seg med etterlatte og pårørende da han forklarte hva han hadde ofret 22. juli:

- Jeg mistet hele familien min og alle vennene mine 22. juli. Jeg kan forstå hvordan det er, sa Breivik.

Uttalelsene fikk mange til å reagere sterkt i tingretten.

- Det var veldig rart å sitte der og høre på dette. Det var en fornærmelse da han fortalte om hva han hadde ofret. Folk satt og ristet på hodet, sier John Hestenes i 22.juli-støttegruppa.

Ikke lenger overrasket Han har nå fulgt saken gjennom de første seks dagene. Han forteller at det er lite med Breivik som overrasker ham lenger.

- Det kommer så mange selvmotsigelser, men når han blir konfrontert med disse, går han bare tilbake til «skjoldet» sitt, sier Hestnes.

Han reagerer også på måten Breivik framførte sin unnskyldning til folk som ble rammet av terroren og som ikke var engasjert i politikken.

- Det var noe han bare sa. Han viste det ikke med kroppsspråket eller noe, og jeg tror dette var noe han har forberedt, sier Hestnes.

Kollega vitner denne uka I løpet av uke to i rettssaken mot Anders Behring Breivik blir bomba i Regjeringskvartalet et av temaene. Da kommer flere ansatte som var i regjeringskvartalet 22. juli til Oslo tingrett for å vitne.

Blant vitnene er en kollega av Hestnes som befant seg i høyblokka da bomben smalt.

- Jeg husker at jeg snakket med ham ikke lenge etter at jeg fikk beskjed om bomba, for å høre om alt var bra, sier Hestnes.

I løpet av rettssaken har han samlet seg på ettermiddagen med flere kolleger for å snakke om utviklingen og det som kommer fram.

- Det er tøft å høre hvordan han planla i detalj å drepe så mange som mulig av oss med bomba i Regjeringskvartalet.

 - FORNÆRMELSE:  John Hestnes i støttegruppa etter 22. juli reagerte sterkt på at Breivik snakket om hva han selv hadde ofret 22. juli. Han var ikke alene om å reagere. Foto: Nina Hansen
- FORNÆRMELSE: John Hestnes i støttegruppa etter 22. juli reagerte sterkt på at Breivik snakket om hva han selv hadde ofret 22. juli. Han var ikke alene om å reagere. Foto: Nina Hansen Vis mer