- Folk ser at det blinker, men så kommer det ingen bot

En av tre slapp fotoboksbot i fjor.

SLIPPER UNNA: Snøvær som gjør at fotolinjen i veibanen ikke vises, fører til henleggelse selv om fotoboksen har målt for høy fart.
Foto: SCANPIX
SLIPPER UNNA: Snøvær som gjør at fotolinjen i veibanen ikke vises, fører til henleggelse selv om fotoboksen har målt for høy fart. Foto: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En av tre bilførere slapp fotoboksbot i fjor, selv om de holdt for høy fart. I alt 80 000 bilførere slapp med skrekken, og staten gikk glipp av rundt 200 millioner kroner.

- Saken deres ble rett og slett henlagt på grunn av tekniske feil, manglende bevis, for dårlige bilder, manglende fotolinje på grunn av snø i veibanen eller at det satt en utenlandsk statsborger bak rattet, opplyser politiinspektør Jan Guttormsen i Politidirektoratet til NTB.

Han er ikke så veldig bekymret for statens tap, men er derimot bekymret for signaleffekten til bilistene.

- Folk ser at det blinker, men så kommer det ingen bot. Det er ikke bra, sier Guttormsen.

Færre førerkortbeslag I mars skal politiet og veimyndighetene sette seg sammen og se hva som kan gjøres for å redusere henleggelsesprosenten.

Et tiltak som kommer allerede i år er såkalt streknings-ATK som måler farten mellom to definerte punkter, i stedet for farten på ett gitt punkt.

Det en kan lese ut av fjorårets statistikk for automatisk trafikkontroll i Norge er at tallet på kontrollerte kjøretøyer går opp mens registrerte overtredelser, bøter og førerkortbeslag går ned.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer