«Folk skutt. Be for oss. Jeg er låst inne på et kontor»

Datter i sms til sin far. Gjemte seg under skytinga.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Rundt klokka 20.30 kom meldingene om voldsom skyting i San Bernardino i California. Så mange som 12 personer er meldt drept, ifølge Fox News og flere andre medier.

Politiet jakter på tre gjerningsmenn. De skal være kraftig bevæpnet og iført balaklavaer og skuddsikre vester. Angriperne antas å ha stukket fra åstedet i en svart SUV.

«Folk skutt» Terry Petit forteller nyhetsbyrået Ap at han fikk en tekstmelding fra datteren sin under skytinga:

«Folk skutt. På kontoret og venter på politiet. Be for oss. Jeg er låst inne på et kontor», skriver kvinnen, som jobbet på handikap-senteret som ble angrepet av foreløpige ukjente gjerningsmenn i kveld.

Den sjokkerte faren Petit kjempet med tårene mens han leste opp datterens melding for journalistene som stod utenfor Inland Regional Center, der skytinga fant sted. Datteren jobber på senteret for funksjonshemmede.

Politiet ransaker alle menneskene som er inne i senteret, og ber dem gå ut av bygningen med hendene over hodet. Et stort antall ambulanser og politibiler er på plass foran senteret - og i nabolaget.

- Julefest Skytinga fant sted inne i handicap-senteret The Inland Regional Center, melder Los Angeles Times.

Senteret har rundt 600 ansatte, og behandler et vidt spekter av funksjonshemminger.

Åstedet er et stort kompleks som består av flere bygninger. Nyhetsbyrået AP siterer en ansatt ved senteret på at konferansehallen som ble åsted for skyteepisoden var utleid til en ekstern leietaker i dag.

TV-stasjonen KTLA har intervjuet en far som snakket med datteren sin som var til stede under skyteepisoden. Han sier at åstedet var en konferansesal som var utleid til en julefest.

- Det var en julefest for offentlig ansatte. Så kom det folk inn og begynte å skyte, sier mannen til KTLA.

Politiet i San Bernardino melder på Twitter at situasjonen ennå ikke er avklart.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer