- STILLER OPP:  Arild Høien er bindeledd mellom familiene til de savnede og media - her utenfor Varhaug kirke i kveld. Over hundre sambygdinger av de savnede stilte opp. FOTO: PER FLÅTHE.
- STILLER OPP: Arild Høien er bindeledd mellom familiene til de savnede og media - her utenfor Varhaug kirke i kveld. Over hundre sambygdinger av de savnede stilte opp. FOTO: PER FLÅTHE.Vis mer

- Folk stiller opp her når det skjer noe

Åpen kirke i Varhaug i kveld for de savnede på Grønland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
VARHAUG/OSLO (Dagbladet): Over hundre sambygdinger, pårørende og venner av de tre turkameratene fra Hå kommune som er savnet på Grønland møtte fram til åpen kirke i Varhaug i kveld.

Politimester i Rogaland, Geir Gudmundsen, ordfører Terje Mjåtveit i Hå og sogneprest Gaute Rasmussen var blant de mange som møtte fram til den to timer lange og stille seansen.

- Slik er det på denne plassen. Folk stiller opp når noe skjer, sier Arild Høien til Dagbladet etter seansen i kirken og før pårørende og nærmeste venner går over i kirkestua for å kunne stille mer private spørsmål til politimesteren og andre.

Øien har tatt på seg oppgaven som bindeledd mellom media og familiene til de tre som er savnet etter at de dro på fisketur før ti dager siden. Han kjenner godt to av de savnede, Magnar Haarr (24) og Tormod Aniksdal (24).

- Stor innsats fra Grønland Høien understreker i likhet med hva politimester Gudmundsen gjorde i kirken at det er det lokale samholdet og den sterke dugnadsånden i nærmiljøet som også er utgangspunktet for den lokale redningsaksjonen der 14 lokale var på vei til Grønland for å tilby sin hjelp med letingen samtidig som Varhaug kirke ble åpnet i kveld.

Det er den lokale næringslivslederen Bjørn Risa som har organisert fly og utstyr til Grønland, og nå er det satt i gang en innsamlingsaksjon i området for aksjonen.

Politimester Gudmundsen understreket i kirken at politiet og redningsmannskapene på Grønland har gjort en stor innsats og at de jobber utfra akkurat samme retningslinjer som her hjemme med stormomsorg for de savnedes familier og nærmeste.

 TENTE LYS:   Mange frammøtte tente lys i Varhaug kirke i kveld for de savnede. FOTO: PER FLÅTHE.
TENTE LYS: Mange frammøtte tente lys i Varhaug kirke i kveld for de savnede. FOTO: PER FLÅTHE. Vis mer