Folk stjeler mat­varer som renner ut fra oversvømt butikk

Ansatte i Vikersund fortviler.

HARDT RAMMET: Slik så det tidligere i dag ut ved kjøpesenteret som er hardt rammet av flom. Foto: Eivind Kopland/Modum kommune
HARDT RAMMET: Slik så det tidligere i dag ut ved kjøpesenteret som er hardt rammet av flom. Foto: Eivind Kopland/Modum kommuneVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere matvarer ligger spredt rundt kjøpesenteret, melder NRK.

- Jeg synes det er tragisk og fælt. Kollegaene mine står rundt her og er lei seg. Det er frekt overfor oss som jobber her, sier Silje Engebretsen som er ansatt i matvarebutikken ICA.

De ansatte forsøkte å plukke opp matvarene fra området rundt butikken, som har fått store skader. Distriktssjef for ICA, Erling Sørensen, sier han aldri har sett lignende.

- Det renner elver ut av hoveddøra, sidedøra og varemottaket på kjøpesenteret, og vannet dekker alle parkeringsplassene, sier Sørensen.

Klokken 17.30 opplyser politiet at situasjonen er under kontroll.

- Vi har satt opp en sperring, men vi har ingen vakter til å passe på at folk tar til seg mat utenfor butikkene, sier operasjonsleder Ola Fjelstad ved Modoum lensmannskontor til Dagbladet.

Politiet i Vikersund har fått inn flere meldinger om at folk stjeler matvarer som flyter i vannet. Fjeldstad sier at det er straffbart å ta til seg ting som de ikke eier.

- Selv om det helt sikkert skal destrueres, er det noen som eier det. Det er en spesiell situasjon, men det betyr ikke at ting som driver i vannet kan beholdes.

(NTB/Dagbladet)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram