Folk stjeler mat­varer som renner ut fra oversvømt butikk

Ansatte i Vikersund fortviler.

HARDT RAMMET: Slik så det tidligere i dag ut ved kjøpesenteret som er hardt rammet av flom. Foto: Eivind Kopland/Modum kommune
HARDT RAMMET: Slik så det tidligere i dag ut ved kjøpesenteret som er hardt rammet av flom. Foto: Eivind Kopland/Modum kommune Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Flere matvarer ligger spredt rundt kjøpesenteret, melder NRK.

- Jeg synes det er tragisk og fælt. Kollegaene mine står rundt her og er lei seg. Det er frekt overfor oss som jobber her, sier Silje Engebretsen som er ansatt i matvarebutikken ICA.

De ansatte forsøkte å plukke opp matvarene fra området rundt butikken, som har fått store skader. Distriktssjef for ICA, Erling Sørensen, sier han aldri har sett lignende.

- Det renner elver ut av hoveddøra, sidedøra og varemottaket på kjøpesenteret, og vannet dekker alle parkeringsplassene, sier Sørensen.

Klokken 17.30 opplyser politiet at situasjonen er under kontroll.

- Vi har satt opp en sperring, men vi har ingen vakter til å passe på at folk tar til seg mat utenfor butikkene, sier operasjonsleder Ola Fjelstad ved Modoum lensmannskontor til Dagbladet.

Politiet i Vikersund har fått inn flere meldinger om at folk stjeler matvarer som flyter i vannet. Fjeldstad sier at det er straffbart å ta til seg ting som de ikke eier.

- Selv om det helt sikkert skal destrueres, er det noen som eier det. Det er en spesiell situasjon, men det betyr ikke at ting som driver i vannet kan beholdes.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer