Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Folk stjeler nye doseter og kjøkkenkraner og bytter dem ut med sine gamle

Finner gamle kjøkkenkraner og skitne doseter i butikken.

FREKT: Lars Erik Magnussen ved Tempe VVS i Trondheim er mektig oppgitt over oppførselen til frekke tyver. Foto: Privat
FREKT: Lars Erik Magnussen ved Tempe VVS i Trondheim er mektig oppgitt over oppførselen til frekke tyver. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Butikkselger Lars Erik Magnussen ved Tempe VVS i Trondheim er mektig oppgitt over kreativiteten til frekke butikktyver.

Den siste tiden har han flere ganger oppdaget at noen har byttet ut sine egne gamle kjøkkenkraner og doseter med butikkens splitter nye.

Det var Adresseavisen som først omtalte saken.

- Det er ikke noe nytt at folk stjeler fra butikken vår. Men i det siste har vi sett at tyvene har blitt litt vel kreative, sier Magnussen til Dagbladet.

Da han kom på jobb tirsdag morgen oppdaget han at noen hadde skrudd av tuten på en av butikkens kjøkkenkraner, og erstattet den med en som var gammel og slitt.

- At noen velger å sette igjen sin gamle er veldig spesielt. Men dessverre er dette langt fra den eneste gangen vi har opplevd dette.

Bytter med skitne doseter For det er ikke bare deler fra kjøkkenkraner som stjeles. Magnussen forteller at det har blitt stjålet rundt 20 doseter det siste året.

- De kommer inn med dosetet under armen og bytter det ut med et av våre nye. Det er ganske frekt, mener Magnussen som forteller at sju eller åtte av disse ble byttet ut med brukte doseter.

- Noen ganger med uhyggelige rester på. Det er ikke spesielt trivelig når vi skal vise frem doseter til kundene våre. Det er i det minste ingen som har stukket av med en dusj så langt, sier han.

Tempe VVS anslår at butikken har tapt rundt 10 000 kroner på dosete-tyveriene.

- Men det er ikke verditapet som er det verste. Det er først og fremst irritasjonen over at vi ikke oppdager det, og at vi finner gamle slitte deler på utstillingsmodellene våre, sier han.

- Julen er høysesong for doseter Han frykter at han vil finne flere brukte deler rundt om i butikken i løpet av de neste månedene.

- Nå går det mot jul, og i vår bransje er julen høysesong for doseter og tuter. Kreativiteten til disse tyvene er stor, det er ikke mer enn tre uker siden det skjedde sist, forklarer han.

Tyveriene har så langt ikke blitt meldt til politiet, men Magnussen varsler nye tiltak.

- Vi ser at vi er nødt til å gjøre noe med rutinene våre. Vi har allerede overvåkningskamera, men nå skal vi sette opp flere.  Dersom vi tar noen på fersken vil vi sterkt vurdere politianmeldelse.

Fulle av DNA Han ser heller ikke bort fra at det finnes nok av DNA-bevis på gamle doseter.

- Jeg tror både doseter og kjøkkenvasker er fulle av DNA-bevis. Dersom det finnes noen på DNA-registeret som ønsker et uvanlig oppdrag, er de hjertelig velkomne til oss, sier han spøkefullt.

Magnussen innser at det alltid vil være en fare for tyveri, men håper at fremtidige kjeltringer kan nøye seg med å stikke av med varene.

- Dersom folk først absolutt skal stjele, så ser jeg helst at de unnlater å legge igjen sine gamle deler.

Nå kommer også butikken til å sette ned prisen på reservedeler, i et håp om at folk skal velge å betale for varene.

BYTTER UT: Flere ganger det siste året har noen tatt med seg nye deler fra butikkens utstillingsmodeller og byttet dem ut med sine egne, som er gamle og slitte. Foto: Privat
BYTTER UT: Flere ganger det siste året har noen tatt med seg nye deler fra butikkens utstillingsmodeller og byttet dem ut med sine egne, som er gamle og slitte. Foto: Privat Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!