- Folk stoler ikke på noen. Alle er redde og sultne

Våpenhvile-utspillene er bare PR-stunt, mener Norsk Folkehjelp.

- PR-STUNT: Generalsekretær Petter Eide i Norsk Folkehjelp har fått rapporter fra sine kolleger i konfliktområdet i Gaza. De er samstemte om at våpenhvile-utspillene kun er PR-stunt for å vinne popularitet fra verdenssamfunnet. Foto: Lise Åserud / SCANPIX .
- PR-STUNT: Generalsekretær Petter Eide i Norsk Folkehjelp har fått rapporter fra sine kolleger i konfliktområdet i Gaza. De er samstemte om at våpenhvile-utspillene kun er PR-stunt for å vinne popularitet fra verdenssamfunnet. Foto: Lise Åserud / SCANPIX . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Generalsekretær Petter Eide i Norsk Folkehjelp er på ingen måte optimistisk i forhold til dagens situasjon i Gaza, til tross for at begge parter har kommet med våpenhvileforslag i dag.

- Våre folk som er der nede sier at samtlige er enige om dette er bare et PR-stunt, sier Eide til Dagbladet.no.

Han mener våpenhvile-utspillet fra Israel i natt var et politisk utspill for å vinne tilbake litt popularitet fra resten av verden.- De ønsker å snu det negative omdømmet de har fått. Derfor kom de med en avtale som de visste ikke ville bli fulgt opp av Hamas. Da Hamas sendte sine raketter i dag tidlig kunne de dermed legge skylda på dem og Israel har vunnet PR-krigen, sier Eide.

- Ene parten taper ansikt Betingelsene i Israels forslag var at de tok forbehold om at de ville skyte tilbake dersom de ble skutt på. Det var heller ikke aktuelt å løfte blokadene slik at nødvendig mat og hjelpeutstyr kunne bringes inn i Gaza.

Noen timer senere kom Hamas med sin våpenhvile. Den inneholder betingelser om at Israel skal løfte blokaden og hente hjem sine soldater fra Gaza i løpet av en uke.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer