Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Folk støtter ikke dette sentraliseringskjøret

Senterpartileder Trygve Slagsvold Vedum om valgsuksessen.

 TATT I MOT SOM EN POPSTJERNE:  Senterpartiet fikk se 9-tallet for første gang etter siste EU-kamp i 1995, og partileder Trygve Slagsvold Vedum ble tatt i mot deretter da han dukket inn på valgvake ved 23-tiden. FOTO; ØYSTEIN ANDERSEN/DAGBLADET.
TATT I MOT SOM EN POPSTJERNE: Senterpartiet fikk se 9-tallet for første gang etter siste EU-kamp i 1995, og partileder Trygve Slagsvold Vedum ble tatt i mot deretter da han dukket inn på valgvake ved 23-tiden. FOTO; ØYSTEIN ANDERSEN/DAGBLADET. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Partileder Trygve Slagsvold Vedum ble tatt i mot som en popstjerne da han dukket opp på partiets valgvake ved 23-tiden.

Det var bare ørene som hindret smilet i å gå rundt hele hodet da partifeller klappet og ropte Trygve, Trygve samtidig som 9-tallet på landsprognosen dukket opp på storskjerm i selskapslokalene i Mathallen.

Slike tall har har ikke Senterpartiet sett siden den siste Nei til EU-kampen, 11,6 prosent ved kommunevalget i 1995 og 136 ordførere.

- Vi har vist at ikke alt blir bedre om alt blir større, sa den ferske partilederen til et svært lydhørt publikum.

Og jubelen ble ikke mindre da Hedmark-bonden rundet av:

- Vi får se på dette som starten på stortingsvalget i 2017.

Og slik utdyper Slagsvold Vedum overfor Dagbladet valgsuksessen som ikke mange andre så komme:

- Det er kaffekoppmetoden, ut og prate med folk. Vi har planlagt dette i halvannet år, og nå er jeg veldig stolt over det store apparatet utover i landet som har mobilisert. Folk støtter rett og slett ikke det sentraliseringskjøret som dagens regjering durer fram med både når det gjelder sykehus, politi, omsorgstjenester og skoler.

 TOMMELEN OPP:  Nestleder Anne Beathe Tvinnereim gledet seg over valgresultatet både nasjonalt og i hjemkommunen Enebakk i Akershus. FOTO: ØYSTEIN ANDERSEN/DAGBLADET.
TOMMELEN OPP: Nestleder Anne Beathe Tvinnereim gledet seg over valgresultatet både nasjonalt og i hjemkommunen Enebakk i Akershus. FOTO: ØYSTEIN ANDERSEN/DAGBLADET. Vis mer

- Hvordan skal dere bruke denne medvinden fram til stortingsvalget ?                           

- Nå skal vi først gi full gass i Stortinget. Regjeringens planer for sykehussentralisering kommer opp i oktober, og vi skal bruke alle mulige allianser for å stoppe at akuttmedisin blir skilt ut fra lokalsykehusene.

- Halve Venstre

- Hva forteller dette valget om samarbeidsmuligeter i det neste Stortinget ?

- Arbeiderpartiet, SV og vi er jo enig om veldig mye. Og KrF også. De har jo nærmest gått til valg på saker de har motsatt syn av den regjeringen  de støtter nå. Og da tenker jeg blant annet på søndagsstengte butikker.

Sp-lederen sier også uoppfordret at "deler av Venstre" er enig med en rødgrønn allianse.

MDG (De Grønne) sier han ikke noe om, før han blir spurt.

- Det er noe vi er enige, og noe vi er uenige om - som for eksempel lokal styring med naturressurser, sier Trygve Slagsvold Vedum.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!