Corona

- Folk strekker seg langt nå

Med nye rekorder og flere tusen smittede hver dag, øker presset på smittesporingen. Det merkes godt i kommuner rundt om i landet.

KRØDSHERAD: Kommunen opplyser til Dagbladet at smittesporingen er utfordrende nå, fordi folk begynner å bli veldig slitne. Her fra Norefjell, hvor kommunen måtte håndtere et omikron-utbrudd tilknyttet utbruddet i Oslo. Foto: Halvard Alvik / NTB
KRØDSHERAD: Kommunen opplyser til Dagbladet at smittesporingen er utfordrende nå, fordi folk begynner å bli veldig slitne. Her fra Norefjell, hvor kommunen måtte håndtere et omikron-utbrudd tilknyttet utbruddet i Oslo. Foto: Halvard Alvik / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Coronasmitten raser som aldri før her til lands.

De siste ukene har kurven gått skarpt oppover, og Folkehelseinstituttet har advart med skrekkscenarioet 90 000 - 300 000 smittede per dag om ikke tiltakene bremser smittebølgen betydelig.

Fra torsdag til fredag ble det registrert over 4500 nye smittede, og trenden er stigende. Bergen kommune har gått ut med varsko om sprengt kapasitet: Situasjonen er alvorlig og det er allerede et stort press på mange av kommunens tjenester.

Flere kommuner Dagbladet har snakket med forteller om «svært krevende» smittesporing.

- Strekker seg langt

- Vi har en del smitte nå. Det er noen påviste omikrontilfeller, men det er veldig lokalisert til Norefjell Ski & Spa, sier helse- og omsorgssjef i Krødsherad kommune, Anne Marit Tangen, til Dagbladet.

I begynnelsen av desember måtte 700 hotellgjester varsles etter at det ble oppdaget smitte som var mistenkt tilknyttet omikronutbruddet i Oslo. Nylig opplyste FHI at hele 98 prosent av de som ble smittet ved omikronutbruddet på det mye omtalte julebordet, var fullvaksinert.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer