Folk strømmer til vulkanutbruddet

Skuelystne islendinger strømmer til vulkanen Hekla for å se utbruddet. Lavaen har laget en glødende elv som er et fascinerende syn. Se den fantastiske videoen!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Ved 18-tida i går kveld ble det registrert et jordskjelv i den sørvestlige delen av Island. 30 minutter seinere begynte utbruddet. Det bor svært få folk i området rundt vulkanen, og det var aldri fare for at liv skulle gå tapt.

I løpet av kvelden begynte folk å strømme til vulkanen. Det oppsto en lang bilkø fra Reykjavik til Hekla.

I stedet for å sperre av området, bestemte Vegvesenet seg for å fjerne snøen på småveien til Hekla, slik at folk kunne komme seg så nære som mulig. På tv ble det til og med gitt tips om hvordan du enklest kunne komme fram til vulkanen, skriver Expressen.

Utbruddet sendte en sky av vulkansk aske flere kilometer opp i lufta. Alle flytrafikk i området rundt den 1 491 meter høye vulkanen er innstilt.

Et person som så utbruddet sier til CNN at det er langt større enn utbruddet i 1991, som spredde vulkansk aske over store deler av Europa.

Den islandske tv-reporteren Omar Ragnarsson fra kanalen Ríkísùtvarpíð greide å overtale en flykaptein til å fly så nære vulkanen at han kunne filme utbruddet. Her kan du se den fantastiske videoen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer