- Folk tror jeg er så innmari rik. Det irriterer meg

Brødrene arvet milliardverdier. Liv Johannson og søsteren ble avskåret med smuler.

 LITE ARV:  - Det ikke å føle seg elsket av sin far, var verst, sier Liv Johannson, tanta til Norges rikeste mann Johan Johannson. Konsernet Johs. Johannson AS eier blant annet nesten 70 prosent av Norgesgruppen, der Kiwi inngår. Foto MYHRE/RUNE I. Dagbladet
LITE ARV: - Det ikke å føle seg elsket av sin far, var verst, sier Liv Johannson, tanta til Norges rikeste mann Johan Johannson. Konsernet Johs. Johannson AS eier blant annet nesten 70 prosent av Norgesgruppen, der Kiwi inngår. Foto MYHRE/RUNE I. DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Hegnar.no): - Det ikke å føle seg elsket av sin far, var verst, sier Liv Johannson, tanta til Norges rikeste mann Johan Johannson i et intervju med Nettavisen.

Det var storebroren Knut Hartvig og lillebror Torbjørn som arvet det meste av verdier. Feriesteder i både inn- og utland, og halvparten hver av konsernet Johs. Johannson AS, som blant annet består av 69,24 prosent av Norgesgruppen. I 2013 omsatte gruppen for nesten 70 milliarder kroner, og fikk et driftsresultat på 2,6 milliarder kroner, skriver Nettavisen.

Liv, som bare arvet foreldrenes hus, forteller at hennes far mente kvinner ikke hadde noe i forretningslivet å gjøre.

- Jeg husker en gang jeg protesterte: «Men far, du beundrer jo Astrid Stockfleth», som drev en kaffeforretning. «Ja, ja», sa han og så mumlet han: «Det er en unntagelse.»

I dag er det Livs nevø, Johan Johannson, som kontrollerer bedriften. Han har en formue på 30 milliarder kroner. Selv blir hun irritert når folk tror hun er rik.

- Folk tror jeg er så innmari rik. Det irriterer meg. Jeg vil at folk skal forstå at jeg ikke er rik, selv om jeg er en Johannson.

Flere nyheter Krisetall for Deli De Luca - blodrødt i syv strake år
Omsatte for 1,2 milliarder - bare smuler igjen
Celina ble 114 millioner rikere på 365 dager