Oppgjør med Siv Jensen:

- Folk tror vi er kjeltringer, skurker og banditter

Oslo Frp er splittet i to fløyer og står overfor et stort retningsvalg. Samtidig får Frp-leder Siv Jensen sterk kritikk for ikke å ha tatt et oppgjør med «kleptokratiske trekk» i partiet.

HJEMMEBANE: Frp-leder Siv Jensen holdt hilsningstalen fra sentralstyret til sitt eget fylkeslag. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
HJEMMEBANE: Frp-leder Siv Jensen holdt hilsningstalen fra sentralstyret til sitt eget fylkeslag. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Oslo Fremskrittsparti, Siv Jensens eget lokallag, har i dag sitt fylkesårsmøte.

Flere innlegg fra talerstolen har tatt opp en ukultur i partiet som forklaring på nedgangen Frp har opplevd i hovedstaden. Lokalvalget i høst endte på 5,3 prosent - det dårligste på 40 år.

- Jeg har følt et ubehag ved å være i Frp helt siden 2006. Det er en kleptokratisk kultur, som har gjort seg gjeldende i partiet. Det ble særlig synliggjort ved vår forrige fylkesleder, som har gjort seg skyldig i underslag, sier delegat Hans Otto Watne fra Sagene og St. Hanshaugen Frp.

Peker på Jensen

Watne kjenner det selv på kroppen hvordan folk flest ser på Frp-ere.

- Jeg tror folk flest forbinder Frp med kleptokrati og grådighet. Det er en utfordring for dette partiet, vi blir oppfattet som skurker, kjeltringer og banditter. Rett og slett. Dette er et lederansvar, særlig partilederen har et ansvar for å ta tak i dette. Jeg mener partilederen ikke har gjort det godt nok. Det må jeg virkelig si, tordnet Watne - med Siv Jensen sittende i salen.

Watne trekker fram blant annet tidligere Oslo Frp-leder Mazyar Keshvari, som er dømt for å ha svindlet Stortinget for 450.000 kroner med falske reiseregninger. Han ønsker ikke å navngi andre eksempler, men nevnte i et annet innlegg at gruppeleder Camilla Wilhelmsen i Bystyret foreslo at hun skulle få høyere lønn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer